Zakuvalo se - Džošua odgovorio na pretnje Tajsona Fjurija

Autor: Beta Beta
nedelja 13.12.2020.
14:20
Izvor: Beta

Svetski bokserski šampion u teškoj kategoriji Britanac Entoni Džošua rekao je da mu je drago što se njegov sunarodnik Tajson Fjuri oglasio i zapretio mu nokautom u trećoj rundi.

Andrew Couldridge/Pool via AP)
Andrew Couldridge/Pool via AP)

Povezane vesti

Džošua je noćas odbranio titule u IBF, WBA i WBO verziji pošto je pred 1.000 gledalaca u Vembli areni u Londonu u devetoj rundi nokautirao izazivača Kubrata Puleva iz Bugarske. On je Puleva tri puta slao na pod, pre nego što ga je nokautirao desnim direktom u devetoj rundi.

Posle tog trijumfa, stekli su se uslovi za organizovanje meča dva britanska bokserska velikana Džošue i Fjurija. Fjuri je rekao da jedva čeka meč. 

"Želim tu borbu. Jedva čekam da ga nokautiram u tri runde", naveo je WBC šampion Fjuri na društvenim mrežama.

Džošua je rekao da će Fjuri "izvući najbolje iz njega".

"To je dobro čuti. Makar mogu da ga dovedem u ring. To i želimo, on je na pravom putu", rekao je Džošua za radio Bi-Bi-Si 5 (BBC).

Borba za objedinjavanje sve četiri titule u teškoj kategoriji izmedju Fjurija i Džošue trebalo bi da se održi naredne godine.

"Otkako sam ušao u boks 2013. godine, jurim sve šampionske pojaseve. Naravno da tražim izazov, ne radi se o protivniku već o zaostavštini i pojasevima. Voleo bih da boksujem protiv svakog ko ima šampionski pojas. Ako je to Tajson Fjuri, neka bude Tajson Fjuri", naveo je Džošua.

baner

Ne propustite