Zlatko Došljak: "Sklonićemo decu sa ulice, Zvezda će biti pokretač boksa u Srbiji!"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 20.08.2021.
20:05
Izvor: Sportske.net

Crvena zvezda ima ozbiljne planove za budućnost.

privatna arhiva, Zlatko Došljak
privatna arhiva, Zlatko Došljak

Povezane vesti

Bokserski klub Crvena zvezda je u velikom naletu. 

Aktuelni vicešampion Srbije i ekipa koja je trenutno neporažena u Regionalnoj ligi u grupi A ispred Zagreba, Radnika i Podgorice, u fazi je razvoja što potvrđuju dešavanja na Izbornoj Skupštini. 

Privrednik Vladan Miketić je izabran za predsednika, a za sportskog direktora je izabran Zlatko Došljak. Još jedno veliko pojačanje za klub jeste kubanski trener Pedro Suarez koji će raditi sa mlađim kategorijama, a pregovara se sa još trenera iz inostranstva koji imaju dosta iskustva. 

Crvena zvezda ima visoke ambicije u Regionalnoj ligi, ali pre svega cilj je stvaranje mladih boksera koji će biti svetski šampioni, povratak boksa na staze stare slave gde bi upravo ovaj klub mogao biti pokretač. 

Zlatko Došljak je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, potom i Srbije, nekada najbolji bokser naše zemlje i kapiten BK Crvena zvezda, sada je sebi postavio cilj da svoje znanje prenosi na mlađe, poučen je svojim iskustvom i vrlo dobro zna da bez ulaganja u ovaj sport, nema mnogo volje, a ni rezultata. 

Upravo on je bio naš sagovornik i istakao je da klub želi da se pokaže ove sezone što bolje u Regionalnoj ligi jer volje, itekako, ima. 

"Glavni cilj je osvojiti jedno od prva dva mesta u grupi, a samim tim i plasman u plej of regionalne lige", rekao je on. 

Privatna arhiva, Zlatko Došljak

Ono što nam je potvrdio jeste da je FK Crvena zvezda stala iza ovog kluba kao člana SD Crvena zvezda, kao i da je Zvezdan Terzić bio na Zlatiboru u poseti BK.

"Fudbalski klub Crvena zvezda će da stane iza Bokserskog kluba jer je on stagnirao u prethodnim godinama, stali su iza našeg projekta jer nam je pomoć neophodna. Bio je i predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, obavili smo razgovore sa našim reprezentativcima koji boksuju za Zvezdu, biće im isplaćena dugovanja iz prethodnih godina i radujemo se nastavku saradnje sa njima", rekao nam je Zlatko Došljak. 

On je uporedio učinak Bokserskog kluba sa Fudbalskim i došao do zaključka da BK mora pratiti razvitak fudbalskog, što je još jedan od ciljeva kluba.

 

Jako je bitno i to što će klub početi da radi na promociji boksa. 

"Krenućemo promociju boksa po školama, po salama, trudićemo se da decu sklonimo sa ulice, pokušaćemo da budemo nosioci, pokretači novog talasa boksa u Srbiji. Želimo i da nas drugi klubovi prate u svemu, da budemo neko ko će formirati pozitivan trend u boksu", rekao je on. 

Uglavnom, Došljak će svojim iskustvom dosta pomoći BK Crvena zvezda u njenom daljem razvitku, a mi se nadamo da ćemo boks ponovo vratiti na staze stare slave kada je bio jedan od najpopularnijih sportova u državi. 

"Plan je da zajedničkim snagama vodimo klub do samog vrha evropskog i međunarodnog boksa i spremni smo da uložimo sve potrebne napore da u tome i uspemo. Cilj je da gradimo buduće šampione kroz zdrav sistem i okruženje, a ono što je najvažnije jeste da su uz nas ljudi koji vole ovaj klub i koji znaju kako se treba boriti za njega", rekao je on. 

Ne propustite