58 - Broj zbog koga Evropa strahuje od fudbalske Srbije, ovo nema niko!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 27.02.2022.
10:16
Izvor: Sportske.net

O Vlahoviću sve rečeno ali kada ga uparite sa Mitrom...

Xinhua/Predrag Milosavljevic
Xinhua/Predrag Milosavljevic

Povezane vesti

Aleksandar Mitrović ne staje, 34 gola, još uvek je februar, na putu je da poruši sve rekorde Čempionšipa.

Mediji smatraju da će sledeća sezona u kojoj će ponovo predvoditi Fulam u pokušaju da opstane u ligi pokazati da li je igrač za veliku scenu, jer je uvek u PL imao problema, ne svojom krivicom.

"On je uvek igrao za skromne ekipe bez napadačkog potencijala, setite se Njukasla. Čini se da ako bi Fulam stvorio dobar tim, Mitrović bi ućutkao kritičare", piše jedan od engleskih listova.

Marko Silva je juče hvalio tim, ne Mitrovića rečima da oni stvaraju šanse, a da on radi ono što se od njega očekuje. 

Ipak, to je pojednostavljeno, Mitrović je dao 12 golova u poslednjih devet mečeva, Fulam jeste dao 82 gola, ali kada se pogleda statistika u velikom broju mečeva, Mitrović je bio čovek odluke.

Naravno, Mitar je proglašen i za igrača utakmice. On je već prošao sredinom nedelje Ajvana Tonija i njegov rekord u broju golova u Čempionšipu od kada je takmičenje u ovom formatu.

Kada se radi o istoriji kompletne druge lige, Gaj Vitingem drži rekord iz 1993. kada je u Portsmutu dao 44 gola. Liga se još nije zvala Čempionšip, "Pompeji" su završili kao treći i nisu uspeli da se plasiraju u elitu. 

Apsolutni rekord u engleskim ligama drži Diksi Din koji je dao 60 golova 1928. godine za Everton, ali je tek desetak fudbalera uspelo da prebaci kvotu 40 što je Mitrov sledeći cilj. 

Neverovatno zvuči podatak da je on ove sezone dao više golova od čak 25 timova u prve četiri engleske lige. 

Zanimljivo, kada se pogleda srpski napadački tandem koji je među najboljima u Evropi, to izgleda zastrašujuće, Mitrović i Vlahović su ove sezone postigli 58 golova. Pomenimo i da Mitrović ima sedam asistencija, što znači da je učestvovao u polovini golova Fulama ove sezone. 

Svet treba da se boji Mundijala, stiže Srbija sa tandemom iz snova...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke