A sada nešto sasvim drugačije - Igra u Superligi, obožava pozorište, na pripremama čitao Stanislavskog...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 19.03.2018.
14:30
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Ovaj momak razbija stepeotipe o srpskim fudbalerima. Njegove reči i životni stavovi počeli su da dopiru i do njegovih saigrača, a ovo što je izjavio trebalo bi da pročitaju i mnogi drugi. Ne samo fudbaleri...

Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Dvadesetčetvorogodišnji Ivan Lakićević već treću godinu nosi dres Vojvodine, čiji je standardni prvotimac. Odavno je skrenuo pažnju na sebe kada su u pitanju fudbalski kvaliteti, ali ono po čemu se popularni ''Mogli'' izdvaja od ostalih su znatno drugačiji pogledi na život od onih drugih koji su, nažalost, u današnje vreme u većini.

Lakićević je danas iz tih razloga ponovo izbio u prvi plan, ali za početak da se podsetimo šta je, između ostalog, početkom februara izjavio na tu temu za klupski sajt tokom priprema ekipe Vojvodine u turskom Beleku.

''U martu planiram da odvedem čitav prvi tim, zajedno sa stručnim štabom, na neku predstavu u Jugoslovensko dramsko pozorište. Do sada sam već vodio neke od saigrača pojedinačno, pa pošto su se neki čak i ljutili zbog toga što ih nisam spomenuo u svom prethodnom intervjuu, da kažem da su to bili Antić, Avramovski, Subotić, Kalezić, Vujanović, Saničanin, Putinčanin i Cebara.

Čim se vratimo sa priprema, njih ću odmah voditi na jednu predstavu i to je nešto što sam već isplanirao.

Voleo bih da svi malo prošire svoje vidike, jer često sam u pozorište vodio neke ljude koji nikad ili dugo nisu bili i kasnije su mi rekli da im se izuzetno svidelo. Mislim da je pozorište beg od neke stvarnosti i svakodnevnice, u kojoj su svi nešto negativni, namršteni, razočarani, te da je to pravi odmor za dušu i za glavu.

Ja sam vaspitavan da budem skroman, vredan i radan, a danas je sve nekako materijalistički i gleda se kroz pare. Fudbal nikad nisam trenirao zbog para, niti zato da bih jednog dana imao kuću na pet spratova od pet hiljada kvadrata i vozio najbrža kola.

Meni je uvek cilj bio da sutra postanem kvalitetna osoba i da ljudi kažu da je Mogli dobar čovek.

Ako i dođem nekad do nekog novca, biću srećan samo zbog toga što ću moći da obezbedim bolji život svojoj porodici i da se roditelji više ne muče, jer oni su mi, uz prijatelje, uvek pružali najveću ljubav i podršku u životu.

U slobodno vreme, dosta čitam knjige, pa sam tako i ovde poneo knjigu od Stanislavskog 'Teorija glume' o scenskoj pažnji. To je jako zanimljiva knjiga koja se ne odnosi samo na glumu, već na to šta je pažnja i kako da čovek zadrži koncentraciju i fokus, a da ne dozvoli da ga remeti bilo šta sa strane, što je upravo ono što mi moramo da radimo na terenu. Jednostavno, pozorište, knjige i muzika su stvari koje volim od malena'',
rekao je tada Ivan Lakićević.

Od tada je prošlo mesec i po, a aktuelnu prvenstvenu pauzu desni bek Vojvodine vidi kao odličnu priliku da ostvari svoju nameru i zajedno sa svojim saigračima odgleda još jednu pozorišnu predstavu.

''Jedan od najboljih desnih bekova u Srbiji, Ivan Lakićević na treninge putuje autobusom, veliki je ljubitelj rok muzike i redovan posetilac pozorišnih predstava. Na njegovu inicijativu ceo tim Vojvodine će ovih dana uživati u Molijerovom 'Tartifu'. Ivan je gost '202 povoda''', otkriva Radio Beograd 202, čiji je Lakićević danas bio gost.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Komentari

3 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
Milan Capkunovic
Monday, 19.03.2018
19:11

Svaka cast za Ivana!!! Na njega da se ugledaju svi fudbaleri!

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Monday, 19.03.2018
15:42

Doktorirao na remek-delu -Knjiga o dzungli-, verovatno ga zna i napamet:-D

avatar
illegalbrate
Monday, 19.03.2018
15:40

Lijep primjer, pohvale za decka