Adi Hiter: "Mislim da je Zvezda kvalitetnija od Dinama"

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 21.10.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Trener Monaka oprezan pred Crvenu zvezdu.

EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

Trener Monaka Adi Hiter oprezan je pred duel sa srpskim šampionom u trećem kolu Lige šampiona.

Hiter je na početku konferencije odgovorio na pitanje o kvalitetu Crvene zvezde u odnosu na Dinamo iz Zagreba, sa kojim su "kneževi" remizirali u prošlom kolu.

"Teško je uporediti ovaj tim sa Dinamo Zagrebom. Mislim da su kvalitetniji. Imaju interesantne igrače kao što su Silas, koji je nekoliko sezona igrao za Štutgart ili mladi Maksimović, produkt njihove škole koji već igra na visokom nivou. Odigrali su veoma dobro prvo poluvreme protiv Intera, kao i meč sa Benfikom. Zaslužili su da pobede u toj utakmici, tako da ćemo morati da budemo oprezni. Dobar su tim i dolaze sa ambicijom da pobede kako bi ostali u trci za prolaz. U Ligi šampiona moramo da igramo na visokom nivou, čeka nas teška utakmica ali cilj je pobeda koja bi nam mnogo značila", rekao je Hiter.

On je istakao da meč sa Zvezdom može da bude ključan, jer bi pobedom Monako napravio ogroman korak za siguran plasman u plej-of.

"Posle ove utakmice imaćemo ih još pet, tako da je i dalje sve moguće, ali sutrašnja utakmica bi mogla da bude ključna jer ako pobedimo imaćemo sedam bodova i još tri bi trebalo da budu dovoljna da se obezbedi prolaz u narednu fazu. Sutrašnja pobeda dala bi nam vetar u leđa i siguran sam da bismo upisali još jednu u preostalih pet utakmica čak iako bi rivali bili jači, jer ova ekipa voli izazove. Pobedili smo Barselonu, možemo da uradimo isto protiv Benfike, Aston Vile, Arsenala i Intera. U fudbalu je sve moguće", rekao je Hiter.

On je govorio i o sve boljoj igri svoje ekipe u fazi defanzive.

"U odbrani smo sve bolji, ako pogledamo utakmice sa Lilom (0:0) i Renom (2:1), u kojima smo pokazali stabilnost. Borili smo se kao tim da ne primimo gol, ali sada moramo da pronađemo balans između golova u napadu i da ih što manje primamo. Ovo je ujedno i najteži posao za trenere, ali radimo na tome", zaključio je Hiter.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke