Ako sad ne odemo... Srbija se nikada ovako dobro nije kotirala u Evropi!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 28.03.2023.
08:15
Izvor: Sportske.net

Savršen početak za savršene šanse.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije savršeno je započela kvalifikacije za Evropsko prvenstvo pobedom u obe utakmice.

Naša selekcija je identičnim rezultatima izašla na kraj sa Litvanijom u Beogradu, a potom i sa Crnom Gorom u Podgorici (2:0) iako igra nije bila ni nalik onoj na koju smo navikli tokom prethodnog kvalifikacionog ciklusa pod vođstvom Dragana Stojkovića.

No, zahvaljujući ishodima na semaforu, Srbija je po prvi put u svojoj istoriji kvalifikacije za kontinentalni turnir otvorila stopostotnim učinkom. Upravo to našu reprezentaciju stavlja u izuzetno povoljnu poziciju pred nastavak borbe za Evropsko prvenstvo 2024. 

Prema istraživanjima međunarodnog fudbalskog prognozera "We Global Football", Srbija trenutno ima 99.24 odsto šansi da se direktno plasira na Evropsko prvenstvo, što je drugi najveći procenat od svih selekcija koje konkurišu. Ispred ekipe Dragana Stojkovića nalazi se jedino Portugalija koja je očekivano lako izašla na kraj sa Luksemburgom i Lihtenštajnom i njihove šanse su 99.72 odsto.

Iza su Engleska (98.88 odsto), Švajcarska (97.92), Belgija (97.60), Francuska (97.24) i rival srpskom timu iz grupe - Mađarska (96.80).

Kvalifikacije nastavljamo 20. juna protiv selekcije Bugarske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke