Ako ste se pitali zašto Savo želi bivšeg selektora za svog pomoćnika u Partizanu...

Autor: Darko Mitrović
utorak 26.03.2019.
21:29
Izvor: Sportske.net, b92.net

Da se podsetimo...

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Dan posle velikog boda koji je reprezentacija Srbije osvojila u Lisabonu protiv Portugala, u prvi plan je izbila situacija u Partizanu, odnosno izbor novog trenera crno-belih.

Uprava kluba iz Humske, na čelu sa predsednikom Vučelićem, uspela je da iznenadi kompletnu fudbalsku javnost, željom da posle neuspelih pregovora sa Ilijom Stolicom, na klupu Partizana dođe Savo Milošević, a prema prvim večerašnjim informacijama, njegov pomoćnik bi trebalo da bude bivši selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić.

Ovo i ne čudi ukoliko se ima u vidu da je Milošević prethodnih godina imao visoko mišljenje o trenerskim kvalitetima Radovana Ćurčića.

Da se podsetimo...

Krajem novembra 2014, u razgovoru za B92, Milošević je upravo to naglasio, a da su poslednji rezultati i uspesi mlade reprezentacije sa Ćurčićem na klupi, kao i reakcije ''A'' reprezentativaca posle prijateljskog meča sa Grčkom samo učvrstili to njegovo uverenje.

''On je u prethodnom periodu na delu pokazao kolika su mu znanja i mogućnosti u modernom fudbalu. Posvećen je detaljima, a ono što gledamo svake nedelje na tv ekranima, on ume da sprovede. Pokazao je to i izborivši baraž sa mladom reprezentacijom, a zatim i pobedom nad Španijom, koja je verovatno najjača na svetu.

Ja mislim da svi treba da razmišljaju na isti način – jedini autoritet je autoritet znanja. Videćete za nekoliko dana koliko on zna, videli ste šta su igrači rekli posle utakmice sa Grčkom'', poručio je Milošević.

On takođe ne osporava ni znanje ni kvalitet prethodnog selektora Dika Advokata, ali smatra da on jednostavno nije uspeo da za kratko vreme dovoljno upozna naš ''mentalitet''.

''Zato mislim da je važno da imamo domaćeg selektora, a Radovan Ćurčić je najolje rešenje u ovom trenutku'', istakao je Milošević, a prenosi B92.

Na njegov predlog, Ćurčić je tada izabran za selektora.

Na tom mestu zasržao se do 27. aprila 2016, kada je smenjen, a Milošević je odmah zatim podneo ostavku na mesto direktora A reprezentacije.

Tim povodom, Milošević je tada objavio ovo saopštenje:

''Suočen sa činjenicom da je zbog odsustva podrške došlo do sporazumnog raskida ugovora sa sada već bivšim selektorom, podneo sam ostavku kao odgovorno lice na čiji predlog je Radovan Ćurčić i postavljen za selektora A reprezentacije.

Ostavka je moralni čin, jer bez neophodnog ambijenta i poverenja, ne može da se ostvari ono u šta sam čvrsto verovao, a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Ostajem pri uverenju da bi sa Radovanom Ćurčićem Srbija sigurno našla put do Rusije 2018, ali na moju žalost, presudile su neke druge okolnosti i razmišljanja, koja meni nisu ostavila izbora.

Zahvalio bih se na saradnji Radovanu Ćurčiću koji je pokazao ogromnu posvećenost, kao kada je predvodio mladi tim do završnice Evropskog prvenstva.

Hvala i njegovom stručnom štabu, svim igračima i pojedincima koji su verovali u naš zajednički rad i projekat.

Naravno, reprezentaciji Srbije, od sveg srca želim uspeh u kvalifikacijama i da obraduje naciju, izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji'',
poručio je Savo Milošević u tom saopštenju pre tri godine.

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko Knezevic
Wednesday, 27.03.2019
10:15

Lola Smiljanic ga ubedio posle visednevnog splavarenja.

avatar
lama.pfc
Wednesday, 27.03.2019
09:57

Nama ni "The Accountant" Ben Aflek ne pomaze!! 🤔🤔

avatar
magister
Wednesday, 27.03.2019
00:04

Savo je jedan od onih koga svakako želim(o?) u Partizanu. Nezavisan, što se tiče novca, zna fudbal i pametna i veoma rečita osoba, Savo mi je odavno jedan od omiljenih sportista. Kakve on veze ima sa Vučelićem i Vazurom? Valjda nikakve. Bio je konkurent za predsednika, i nije mogao da prođe, jer su uticajne bile struje, za koje Milošević, kao izrazito nezavisna osoba sa stavom, nije bio prihvatljiv. Je li moguće zamisliti da Milošević (ili bilo ko) za vreme ovih radi nešto za Partizan? Plašim se da ne i čudim se njegovom dolasku.

avatar
Deki.Stankovic.5
Wednesday, 27.03.2019
01:38

Nezavisan sto se tice novca???Ne bih bas rekao ali dobro!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.03.2019
08:27

Nemojte biti toliko sigurni sto se tice novca. Problem je u tome sto uopste nije dosledan, naprotiv, upravo je personifikacija sasvim suprotne pojave i fenomena.

avatar
Mani2
Tuesday, 26.03.2019
23:25

Da ga dopunjuje u "znanju" posto Savo nema veze sa ovim u sta se upusta.Cirkus.