Ako su talični bili Torino i Brest, može i Klagenfurt - Igraj, Vošo, napadaj

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 02.08.2021.
21:40
Izvor: Sportske.net

"Stara dama" pred teškim zadatkom, ali ne i nemogućim.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine moraće da pobede austrijski LASK ukoliko žele do plej-ofa Lige konferencije. 

Danas je stigla potvrda da će LASK umesto u Lincu, Vojvodinu dočekati u Klagenfurtu na stadionu "Hipo Grup Arena", kapaciteta 30.000 sedećih mesta. Zanimljivo, samo četiri dana ranije, pre meča LASK - Vojvodina, 8. avgusta na istom stadionu prijateljski meč odigraće Real Madrid i Milan. 

No, ono što navijačima Vojvodine budi posebnu nadu i najlepša sećanja jesu dvomeči sa Sampdorijom i sa Dinamom iz Minska. 

Dvomeč sa Sampdorijom najveći je međunarodni uspeh u poslednjih nekoliko decenija, a ako se sećate, Voša je na gostovanju pobedila rezultatom 4:0, ali je taj meč odigran u Torinu. Tog 30. jula 2015. godine, Ivanić, Stanisavljević i potom još dva puta Ožegović, doneli su Voši pobedu za plasman u narednu rundu. Voša je na svom "Karađorđu" izgubila 0:2, ali su navijači ispratili svoju "staru damu" sa ponosom u sledeće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Nažalost, san o jeseni u Evropi tada je prekinula češka Viktorija iz Plzenja (0:3, 0:2). 

Naredni put, kada je Vošin rival bio domaćin van svog grada, "stara dama" je ponovo bila uspešna. Tim Nenada Lalatovića 4. avgusta 2016. gostovao je Dinamu, ali u Brestu i slavio rezultatom 2:0 golovima Babića i Antića. Remi na "Karađorđu" rezultatom 1:1 bio je  dovoljan za plasman u plej-of. Nažalost, i te sezone, Voša je stala na poslednjem stepeniku ka jeseni u Evropi, pošto je AZ Alkmar bio bolji (0:3, 0:0) i plasirao se u Ligu Evrope. 

Šest godina posle Torina, i pet posle Bresta, Voša ima priliku da nastavi svoju uspešnu tradiciju u Klagenfurtu. Biće teško, LASK je protekle dve sezone bio odličan u grupnoj fazi Lige Evrope, stao je na crtu i isprsio se pred Murinjovim Totenhemom, osvojio je 10 bodova u grupi i ispao samo zbog lošije gol razlike od Antverpena. 

Ipak, Vošini navijači nemaju izbora, ali i treba da veruju u svoj tim i da u četvrtak u što većem broju dođu na "Karađorđe" i isprate tim Slavoljuba Đorđevića u Klagenfurt sa mislima na Torino i Brest. 

Četvrtak, 19 sati - "Karađorđe", 12. avgust Klagenfurt. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke