Ako Zvezda i Partizan sad nemaju reprezentativca Srbije, kad će ga imati?

Autor: Darko Mitrović
petak 18.03.2022.
21:26
Izvor: Sportske.net

Možda je ovo bila prilika da se proširi konkurencija u nacionalnom timu.

2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2021 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle svega što je za kratko vreme postigao na mestu selektora reprezentacije Srbije, a što je začinjeno direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo u Kataru, teško je bilo šta prigovoriti selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju koji ne samo da je uspeo da sa svojim izabranicima ostvari cilj, nego je promenio način igre, povratio samopouzdanje igračima, a navijačima veru u nacionalni tim.

Osam meseci je ostalo do početka Mundijala, a reprezentacija Srbije polako počinje sa odigravanjem pripremnih utakmica, pa je selektor Stojković danas objavio spisak igrača na koje računa za utakmice sa Mađarskom u Budimpešti 24. marta i Danskom u Kopenhagenu pet dana kasnije.

S obzirom da su u pitanju prijateljske utakmice, očekivalo se da će selektor igračima koji su izneli kvalifikacije dodati i još neko novo ime, na primer nekoga iz Crvene zvezde koja je bez obzira na sinoćnju eliminaciju od Rendžersa oduševila svojim igrama čitave sezone na evropskoj sceni, ili iz Partizana koji je takođe dogurao do osmine finala, ali u Ligi konferencija.

Selektor je danas posle objavljivanja spiska pohvalno govorio o mladom Zvezdinom štoperu Strahinji Erakoviću i naglasio da mu je veoma drago što sve više napreduje kako sezona odmiče. Čitave sezone odlične igre u Zvezdi prikazuju i Aleksandar Katai i levi bek Milan Rodić, u Partizanu je Saša Zdjelar jedan od najboljih, ali očigledno da je to još uvek nedovoljno da se nađu na spisku reprezentativaca.

Piksi veruje u proverene snage, i to je razumljivo. Ujedno je to i pokazao ovim najnovijim spiskom i ukoliko njegovi izabranici i u ove dve utakmice budu odigrali na nivou iz kvalifikacija, teško da će i u narednim mesecima do Mundijala biti nekih značajnijih promena na spisku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke