ALARM - Hrvati hoće našeg reprezentativca, treba im novi Mandžukić!

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
11:05
Izvor: Sportske.net

Pre dva meseca je igrao za Srbiju...

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Jedan od igrača koji je bez sumnje obeležio protekllu superligašku sezonu jeste i 19-godišnji napadač TSC-a Petar Ratkov.

Ovaj 1.93 metra visoki fudbaler je odigrao 40 mečeva u svim takmičenjima prošle sezone, postigao 14 golova, uz pet asistencija.

Mladi je reprezentativac Srbije, veruje se da će uskoro obući i dres našeg ''A'' tima, ali danas se snažno odjeknula informacija da Ratkova žele i Hrvati u svom nacionalnom timu!

Tekst na tu temu objavio je zagrebački ''Večernji list'', a praktično je sve objašnjeno već u naslovu:

''Po majci je Hrvat i poseduje hrvatski pasoš: Petar Ratkov igra za Srbiju U-21, a želi ga HNS''.

U tekstu se dalje navodi da hrvatskom nacionalnom timu treba igrač poput dugogodišnjeg reprezentativnog napadača Marija Mandžukića, a u Ratkovu su, očigledno, prepoznali potencijal za tu ulogu.

''Nije tajna kako hrvatska A reprezentacija još od Mandžukićevog penzionisanja vapi za pravim, klasnim napadačem, a 19-godišnji centarfor Petar Ratkov okarakterisan je kao 'target man' – strelac'', piše ''Večernji list''.

Par nastupa Ratkova za naš seniorski nacionalni tim bi otklonilo opasnost da zaigra za Hrvatsku, ali pita se selektor. Piksi je na potezu...

Podsetimo, Ratkov je pre dva meseca, krajem marta, igrao za mladu reprezentaciju Srbije u prijateljskom meču protiv Italije i nadamo se da ćemo ga i dalje gledati u dresu sa našim državnim grbom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke