Albanci u Beogradu? Biće kako gosti žele!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 26.09.2014.
21:17
Izvor: Sportske.net

Ukoliko ste vest o mogućem dolasku 2.000 albanskih navijača na duel sa Srbijom shvatili kao "podizanje tenzije", onda će vam objašnjenje generalnog sekretara FSS o tom pitanju pojasniti kako trenutno stoje stvari i ko odlučuje.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Predstojeći duel kvalifikacija za odlazak na EURO 2016 između Srbije i Albanije mogao bi da se pretvori u pravu noćnu moru, barem kada su bezbednosni aspekti tog susreta u pitanju.

Pojedine medijske agencije iz južne srpske pokrajine i Albanije već su prenele da će utakmici u Humskoj prisustvovati oko 2.000 pristalica gostujućeg nacionalnog tima a generalni sekretar FSS Zoran Laković za "Novosti" je izrazio nadu da će FS Albanije odoleti pritiscima navijača.

"Uz saglasnost bezbednosnih struktura UEFA i u dogovoru sa našom policijom, predložili smo Fudbalskom savezu Albanije da se utakmice u Beogradu i Tirani igraju bez prisustva gostujućih navijača. Naravno, u slučaju da tako bude, savezi bi dobili samo protokolom predviđene ulaznice za članove delegacije" objasnio je Laković.

Identično se delovalo u slučaju kada su, voljom žreba, reprezentacije Hrvatske i Srbije završile u istoj kvalifikacionoj grupi za odlazak na Mundijal. Problem je što ovoga puta FSS nije siguran u to da će FS Albanije pristati na zabranu dolaska gostujućih navijača na utakmice u Beogradu i Tirani.

"Sve je njihovim rukama, UEFA nije u mogućnosti da u ovakvim situacijama naloži savezima kako će da reaguju, već samo može da da preporuku" kaže Laković.

Ukoliko se ispostavi da Fudbalski savez Albanije ne želi da pristane na dogovor...

"U tom slučaju ćemo biti nemoćni da učinimo bilo šta, moraćemo da dodelimo Albancima pet odsto ulaznica i razrađujemo plan. Tražićemo podatke o svakom navijaču koji bude dolazio, ali o tom - potom. Da vidimo prvo kakva će biti odluka FS Albanije" zaključio je prvi operativac FSS.

Jasno je, dakle, da postoji ozbiljna mogućnost da 14. oktobra u Beograd doputuje oko 1.500 navijača reprezentacije Albanije čime bi fudbal sigurno pao u drugi plan.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke