Aleksandar Mitrović - Majstor petoparca u klubu, svestrani bombarder u reprezentaciji

Autor: Nemanja Janošev
utorak 09.11.2021.
19:43
Izvor: Sportske.net

Portugalci od njega mogu da očekuju samo opasnost.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović definitivno će predstavljati najveću pretnju po Portugalce 14. novembra kada se dve selekcije susretnu u Lisabonu i odluče o direktnom putniku na Mundijal u Katar.

Daleko od toga da je Aleksandar Mitrović jedini igrač od kojeg preti pažnja u timu Dragana Stojkovića, ali njegova forma je daleko najimpresivnija. Istina, igra u drugom rangu engleskog fudbala, ali Čempionšip je izuzetno zahtevno prvenstvo koje iziskuje mnogo duela za napadače tokom utakmica, što Mitrović uspešno prevazialzi iz kola u kolo.

O tome svedoči i 20 postignutih golova ove sezone kada je reč o klupskim okvirima, dok je u dresu reprezentacije, računajući kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo, dodao još sedam. Bio je pravi nosilac i londonskog, ali i srpskog tima i za očekivati je da Portugalci mnogo pažnje usmere ka njemu bez obzira na to što je član ekipe iz Čempionšipa.

Twitter/Fulham

Od 20 ligaških golova u ovoj sezoni Fulama na svega 17 utakmica, Mitrović je dokazao koliko je opasan u golmanskom prostoru. Sve pogotke za "kolibare" postigao je unutar 16 metara, a čak sedam došli su iz peterca! Prostor je zaradio odličnim ubacivanjem iz drugog plana, osećajem za prostor, kao i sopstvenom korpulencijom koju poseduje. Dao je i tri pogotka iz penala, a mnogi golovi bili su na ivici od pet metara. Kreće se dosta bliže protivničkom golmanu kada je u pitanju Fulam, dok je u reprezentaciji nešto raznovrsniji s obzirom na to da Piksi na raspolaganju ima širok spektar opasnih igrača, a sve češće bira da ga uparuje sa Dušanom Vlahovićem.

Tako u reprezentativnom dresu nije dao nijedan gol unutar peterca! Štaviše, dosta je slobodniji, pa se ne libi da šutira iz bilo koje pozicije. Pogađao je i sa ivice šesnaesterca, kao recimo protiv Azerbejdžana kada mu nije smetalo da tuče i levom i desnom, setimo se onog umeća protiv Irske u Beogradu, davao je i glavom, naravno, ali sa sedam-osam metara.

Opasnost je od koje ne znate šta da očekujete, osim da ste svesni toga da vam je uvek za vratom i da će vas sa minimum ostavljenog prostora baciti na pod.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke