Aleksić blista u Radničkom - Kaješ li se, Partizane?

Autor: Darko Mitrović
petak 01.03.2024.
19:15
Izvor: Sportske.net

Posle zimskih priprema pod vođstvom Feđe Dudića, njegov talenat došao do punog izražaja.

FK Radnički 1923
FK Radnički 1923

Povezane vesti

Kragujevački Radnički 1923 je hit superligaškog proleća! Tim Feđe Dudića iz kola u kolo nastavlja uspon na tabeli, a danas je na svom terenu bio bolji i od IMT-a (1:0), što mu je peta uzastopna pobeda u Superligi.

Mnogi su mislili da će odlaskom Žofrija Činedua u Kinu ekipa Radničkog imati problema sa efikasnošću, ali očigledno je da su na ''Čika Dači'' spremno dočekali i tu promenu, pa sada do sve većeg izražaja dolaze neki drugi, mlađi igrači.

Današnji meč protiv IMT-a je svojim golom rešio 19-godišnji Matija Gluščević, ali velike zasluge za taj pogodak ima godinu dana mlađi Milan Aleksić, koji je bio u ulozi asistenta.

Aleksić je majstorski kroz sredinu pronašao Gluščevića koji je ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane postigao pobedonosni pogodak.

Samo nekoliko dana ranije, Aleksić je briljirao u Ivanjici protiv Javora. Radnički je taj meč dobio sa 3:0, a 18-godišnji fudbaler je i tada imao majstorsku asistenciju za Kilijana Bevisa. Uz to je Aleksić imao i dva odlična udarca protiv Ivanjičana, ali je oba puta stativa spasavala domaćina.

Podsetimo, Milan Aleksić je igrao u omladincima Partizana, a prošlog leta ga je trener Igor Duljaj priključio prvom timu. Međutim, posle tih priprema, Aleksić je ''precrtan'' i kao slobodan igrač je sredinom septembra stigao u ekipu kragujevačkog Radničkog.

Sezona je tada uveliko bila u toku, pa je bilo potrebno određeno vreme da se Aleksić adaptira na novu sredinu, ali se sada stiče utisak da je posle zimskih priprema potpuno spreman da pokaže sav svoj talenat u kragujevačkom superligašu.

Trener Feđa Dudić mu je pronašao pravu ulogu u timu u veznom redu, dao ulogu startera od početka drugog dela sezone i Aleksić to poverenje za sada maksimalno koristi, pa deluje da iz meča u meč igra sve bolje i samouverenije u veznom redu Radničkog.

Aleksić sa Kragujevčanima ima ugovor do juna 2027. godine, ali ako nastavi sa ovakvim partijama, ne sumnjamo da će u upravi Radničkog biti na slatkim mukama već tokom letnjeg prelaznog roka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke