Analiza bivšeg trenera Partizana: ''Postava sa Nathom olakšala posao Zvezdi''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.02.2022.
20:58
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Utakmica za zaborav Bibarsa Natha, ali i kompletne ekipe Partizana.

Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©
Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Gosti na TV Arena sport večeras su bili bivši treneri Crvene zvezde i Partizana Slaviša Stojanović, odnosno Goran Stevanović.

Zanimljivu analizu Partizanove igre imao je Stevanović koji je na početku naglasio da je nedopustivo da niko ne napadne Rodića prilikom centaršuta koji je prethodio golu.

''Bila je dobra reakcija u drugom poluvremenu, ali nedovoljno za nešto više.



Nema sreće od mnogo dugih lopti. I statistički je dokazano da ekipa koja ima dosta dugih lopti teško dobija utakmicu. Jedna šansa iz tranzicije, ali je Srnić dobro zatvarao 'džepove' gde je Partizan mogao da prođe. Zvezda je to osujetila.



Najviše gde je Partizan kiksnuo jeste posed lopte. Nije bilo mirnoće na lopti, ni promene strana, ni udvajanja bokova. Zvezda je došla do pas igre, što Katai i Ivanić vole. Partizan nije imao Plan B. Zaslužena pobeda Zvezde'', rekao je Stevanović.

Osim u načinu igre, Stevanović vidi Partizanovu grešku i u izboru Natha u startnoj postavi.

''Mislim da ovo nije bila utakmica za Natha. Dosta je sporiji, nema taj ritam da bi mogao da zapreti, 'napadne' leđa Rikarda. Jojić, Holender su mnogo bolje radili, Marković... Nije bilo opasnosti, Rikardo je bio usamljen, bezopasan. Drugo poluvreme je pokazalo da su igrači koji mogu da napadnu Zvezdinu odbranu iza leđa mnogo opasniji. Natho je igrač pasa, voli loptu u nogama, time je olakšan posao Zvezdi. Ali, Partizan bolje igra manje utakmice, nadam se da će uspeti da zadrži ova dva boda prednosti'', zaključio je Stevanović.

I Slaviša Stojanović je iznenađen lošom igrom Partizana i lošim reakcijama odbrane crno-belih kod Zvezdinih golova.

''Niz grešaka u odbrani Partizana, stiče se utisak da su poklonili šansu Zvezdi i Zvezda je to iskoristila. Ozbiljne ekipe to odmah koriste'', izjavio je Stojanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke