Analiza na ''Areni'' - Radojčić bez dileme, serija grešaka na utakmici Zvezda - Rad! A zašto je Sadik dobro prošao?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 21.10.2019.
22:25
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Ponovo je bilo dosta spornih sudijskih odluka proteklog vikenda u Linglong Superligi, koje su večeras analizirane od strane sudijskog eksperta i člana Sudijske komisije FSS.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Najviše pažnje proteklog vikenda izazvale su sporne situacije u utakmici Crvena zvezda - Rad.

Pre svega, penal za Crvenu zvezdu koji je iznudio Milan Rodić.

''Prva stvar - položaj sudije. On je daleko da bi doneo ispravnu ulogu. Da, kontakta između igrača i golmana nema, tako da nema prekršaja. Ostaje nejasno da li je bilo simuliranje, to ostavljamo sudiji, ali definitivno ovo nije bio prekršaj'', istakao je Igor Radojčić večeras u analizi na TV Arena Sport.

Druga sporna situacija - da li je trebalo dosuditi penal zbog prekršaja nad Markom Marinom.

''Ovde je sudija dobro postavljen, desna noga Marka Marina je van kaznenog prostora, nije prekršaj za najstrožu kaznu, jeste prekršaj za slobodan udarac''.

Sporan je bio i penal dosuđen ekipi Rada u drugom poluvremenu. Slična situacija kao kod Zvezdinog penala, po proceni Radojčića.

''Ovde prekršaja nema, a opet sudijama ostavljamo da procenjuju da li je igrač želeo da dobije kazneni udarac ili žele da se sklone od protivnika. Mislim da je ovo simuliranje''.

Poslednja sporna situacija koja je izazvala polemike na ovoj utakmici je kod gola Marka Gobeljića. Fudbaleri Rada su tražili da se dosudi igranje rukom, ali je sudija Maksimović pokazaona centar.

''Ono što moramo da naglasimo, kada komentarišemo baziramo se na pravilima igre, a nova pravila igre koja su na snazi od juna kažu da ako igrač postigne gol rukom, makar i nenamerno, ili nakon što je odigrao loptu rukom, makar i nenamerno, i dođe u priliku za postizanje gola, treba dosuditi loptu za protivnika.

Vidimo da jeste igrao rukom, tako da je ovde trebalo dosuditi loptu ekipi Rada''.
--
Par spornih situacija bilo je i u Lučanima. Najpre, da li je u uvodnim minutima trebalo dosuditi penal za domaćina kada je Pavlović ''poklopio'' loptu prilikom pada.

''Pavlović je smirio loptu grudima, saigrač ga je napucao, vidi se da pokušava da izbegne, u ovom položaju čak i da ga je lopta pogodila u ruku, ne bi bio prekršaj'', ističe Radojčić.

Druga situacija dogodila se u kaznenom prostoru Mladosti, kada je Sadik pao, pokušavajući daiznudi penal.

''Sadik je dobro prošao, jer je sudija mogao da mu pokaže žuti karton zbog simuliranja'', zaključio je Radojčić.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Tuesday, 22.10.2019
09:39

A kad brani gol šta kažu nova pravila,ima li veze namerno i nenamerno...

avatar
REVØLT
Tuesday, 22.10.2019
02:28

Nece biti da je igrac rada simulirao, a da rodic nije, svakako je pre to bio faul. Pavlovic je igrao rukom, bio je penal za Mladost, a lepo od komsija sto nisu prijavile gde je (zapravo) bio jedan faul:-D

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 22.10.2019
02:06

Stani bre mali Radojice, ako si pohvalio Vukanovica i Bena za glumu, zasto ne pohvalis i Rodica, ili ti se ne svidja Rodivec skok u bazen?

P.S: Najveci cirkus sto se tice ovoga je to sto je iz ciste utakmice Mladost-Partizan da bi nekako ublazio sramotu Zvezde nasao da komentarise kako je sudija oprostio zuti karton Sadiku.
Situacija da nema cistije. Doslo do sudara izmedju golmana Lucana i Partizana, niko se nije bunio i trazio penal, momci pali i tolko.
Gde si bre ti nasao da komentarises simuliranje i moguci zuti karton?

avatar
REVØLT
Wednesday, 23.10.2019
08:04

Ne misli se na tu situaciju kad se sudario sa golmanom, naravno da tek tu nije bilo faula, verovatno nisi video ili si zaboravio.

avatar
Sale Mladenovic
Monday, 21.10.2019
22:51

Radojcicu hoćeš da kažeš da je 1+1=2.Bravo sad si se oprao 100 %.Sram te bilo. Koga ste kaznili za Indjiju,Napredak,Rad .Smešan si mnogo.

avatar
REVØLT
Tuesday, 22.10.2019
02:29

Nije 100%, Kolateralac je objasnio.

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 21.10.2019
22:45

Овај је сазрео за ТВ партизан. Пантићу се мрда столица.

avatar
Old_school
Monday, 21.10.2019
22:29

Sad ce Radojicic, za razliku od proslog puta, biti odlican grobarima.

avatar
Колатерална Штета
Monday, 21.10.2019
22:57

Neće,... Najsmešnije je kod penala CZ mu je najasno da li je bio pokušaj simuliranja pa se ostavlja sudiji da proceni, dok kod penala za Rad je manje više siguran da je simuliranje. A za ruku je sve rekao kako treba...

avatar
Old_school
Tuesday, 22.10.2019
07:38

Posebno za ruku igraca Partizana koji je oberucke zalegao na nju :)

avatar
toma1980
Monday, 21.10.2019
23:30

Ma nova Pravila ,stara Pravila.... Sudije su Gresile i Gresice Ponovo.... Poguraju Zvezdu...Poguraju Partizan. .... LingLong Cirkus Liga