Analiza suđenja - Da li je Pantić koristio ruku ''kao oružje ili kao oruđe''?

Autor: Darko Mitrović
subota 17.07.2021.
23:37
Izvor: Sportske.net, TV Arena sport

Posle meča na ''Karađorđu'' analizirane su i sporne situacije.

Screenshot/TV Arena Sport
Screenshot/TV Arena Sport

Povezane vesti

Partizan je lako i ubedljivo došao do pobede nad Proleterom u Novom Sadu, slavio je sa 4:0, a sva četiri gola su postignuta već u prvih pola sata, pa je teško da su sudije mogle bitnije da utiču na rezultat.

Ipak, bilo je i ovoga puta materijala da nekadašnji arbitar Zdravko Jokić u avojoj analizi na TV Arena Sport iznese svoje viđenje pojedinih spornih situacija.

Prva se dogodila već u osmom minutu kada je Danilo Pantić kažnjen žutim kartonom zbog udaranja protivničkog igrača rukom u predelu glave prilikom jednog duela, a Jokić smatra da nije bilo elemenata za crveni karton.

''Ovde se gleda da li je crveni karton ili ne, i to direktan. Ovo se zove nelegalna upotreba ruke koja može da se upotrebi kao oruđe ili oružje. Kad se koristi kao oružje, igrač ide sa namerom da udari, a ovde ne vidimo da je to bio takav udarac. Nije bio savijen lakat i nije bio trzaj. Za crveni karton je bitan lakat u predelu glave'', naglašava Jokić.

Potom je komentarisao i duel Vujačića i Ortiza koji su se uneli jedan drugom u lice, ali su prošli bez kartona.

''Iskusan sudija ne okreće leđa, nego trči unazad i prati njihova ponašanja. Ovo može da prođe sa upozorenjem ako je utakmica mirna i ne očekuje se neki dalji problem. Bilo je prislanjanje, zavisi sve od temperature utakmice'', istakao je Jokić koji je generalno zadovoljan suđenjem u prve četiri utakmice prvog kola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke