Andrija Kaluđerović srušio Zemun - OFK Beograd ide ka Prvoj ligi Srbije

Autor: Nemanja Janošev
subota 13.05.2023.
15:53
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda "romantičara".

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri OFK Beograda savladali su Zemun na gostovanju sa 0:1 (0:1) u okviru 27. kola Srpske lige Beograd.

Televizijski prenos, najbolji srpski sudija, odlični uslovi, veliko interesovanje i još veći ulog. Sve ovo propratilo je današnji derbi Srpske lige Beograd, odnosno trećeg ranga domaćeg fudbala koji je Zemunu mogao da donese spokoj, a OFK Beogradu bolju poziciju pred sam finiš šampionata. Jer, domaćima tri boda garantovalo je „+6“ pred poslednja tri kola, dok je gostima ta količina poena značila poravnanje na liderskoj poziciji, ali uz bolji međusobni skor preuzimanje i preuzimanje prvog mesta.

Momentalno se videlo da će biti intenzivno, a prvu šansu imali su gosti. Marinković je prošao po levoj strani, ali je Filip Minić iz neposredne blizine loše šutirao otvorenim delom stopala. U 18. minutu je odličnu priliku imao i Zemun preko Ristovskog, ali golman Stanković se istakao. U nastavku akcije Ademi nije bio precizan.

Deset minuta kasnije, došlo je i do promene rezultata. Vrlo statična odbrana Zemuna dopustila je dva udarca ka svom golu u distanci manjoj od 11 metara. Drugi je bio koban budući da se Andrija Kaluđerović našao na pravom mestu posle slabije reakcije golmana Davidovića.

Kroz nekoliko trenutaka, potpuno se „zakuvalo“ na Gradskom stadionu. Posle duela mladog defanzivca  OFK Beograda Radeta Mimovića i ofanzivca Zemuna Lukovića, najbolji srpski aribtar Srđan Jovanović pokazuje crveni karton igraču gostiju. Dosta diskutabilna odluka.

Znali su igrači Zemuna da sa brojčanom prednošću i domaćim terenom, imaju bolje šanse da ostvare povoljniji rezultat od onog koji je vladao na semaforu od 28. minuta.

Imali su inicijativu, pokušavali kako po krilima, tako i po sredini, ali nije bilo previše lopti koje su ugrožavale Stankovićev gol.

Na taj način OFK Beograd je u "pol-poziciji" za povratak u drugi rang našeg takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke