ANKETA - Partizanova najveća bruka u Kupu? BSK, Timok ili Radnički?

Autor: Darko Mitrović
sreda 28.09.2022.
19:50
Izvor: Sportske.net

Današnji poraz ulazi u tu konkurenciju.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Taman kada se pomislilo da je Partizan izašao iz krize i da je novi trener Gordan Petrić podigao psihološki uzdrmanu ekipu posle očajnog starta sezone, crno-belima se dogodila blamaža na samom startu takmičenja u Kupu Srbije.

Partizan je danas stavio tačku na ovu sezonu kada je u pitanju kup, jer je posle nesvakidašnje penal-serije poražen od Radničkog u Sremskoj Mitrovici sa 2:0, posle 1:1 u regularnom toku meča.

Čak četiri promašena penala daju dodatni pečat ovom Partizanovom neuspehu, pa iako nije prvi put da je ispao od drugoligaša, način na koji je danas izgubio praktično dobijen meč se ipak može svrstati uz još dva koja je klub iz Humske doživljavao protiv trećeligaških ekipa.

U sezoni 1996/97, Partizan je pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića eliminisan u šesnaestini finala Kupa SR Jugoslavije od BSK-a iz Batajnice posle produžetka sa 2:1, pošto je u regularnom toku meča bilo 1:1.

Nešto slično crno-belima se dogodilo i u jesen 2005. godine, kada su pod trenerskom palicom Jirgena Rebera poraženi u Humskoj na penale od Timoka iz Zaječara rezultatom 5:6 (1:1 u regularnom toku meča).

Quiz maker



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke