ANKETA - Rikardo Gomeš vs Ohi Omoidžuanfo, ko je bolji?

Autor: Darko Mitrović
petak 24.12.2021.
18:27
Izvor: Sportske.net

Uporedni prikaz njihovog dosadašnjeg učinka.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Napadač Partizana Rikardo Gomeš tokom jesenjeg dela sezone nije imao pravog konkurenta na listi strelaca u Linglong Super ligi Srbije.

On je sa 18 postignutih golova u šampionatu Srbije ubedljivo na prvom mestu liste strelaca, ispred Aleksandra Kataija iz Crvene zvezde sa 12 i Đorđa Jovanovića iz Čukaričkog sa 11 postignutih golova.

Ali, Crvena zvezda će u nastavku sezone biti jača za ubojitog strelca Ohija Omoidžuanfa koji je već doputovao u Beograd i pozirao u crveno-belom dresu. Ohi iza sebe ima impresivnu sezonu u norveškom Moldeu, u čijem dresu je postigao čak 27 golova i sada se od njega očekuje da počne da radi ono što Rikardo radi u Partizanu, možda čak i više od toga.

Imajući to u vidu, superligaško proleće biće mnogo zanimljivije, a u nastavku, uz pomoć ''Transfermarkta'', prikazaćemo uporedni prikaz dosadašnjeg učinka ove dvojice fudbalera.

Kada je tržišna vrednost u pitanju, 30-godišnji Rikardo se trenutno procenjuje na milion evra, a dve godine mlađi Ohi na 1.3 miliona evra. Te procene su nastale početkom leta, ali se uskoro očekuje ažuriranje, pa s obzirom da su i jedan i drugi imali sjajan učinak, za očekivati je da će im te tržišne vrednosti porasti. Tokom dosadašnje karijere, napadač Partizana je maksimalno procenjivan na 3.5 miliona pre dve godine, a Ohiju je ovih 1.3 miliona dosadašnji maksimum.

Rikardo je visok 1.87m, odlično se služi sa obe noge, Ohi je visok 1.88m, a desna noga mu je ubojitija. Rikardo je od početka seniorske karijere odigrao 276 takmičarskih utakmica, postigao ukupno 95 golova, uz 30 asistencija, igrajući u Portugalu, Srbiji, Emiratima, Turskoj. Ohi je, s druge strane, celu dosadašnju karijeru proveo u Norveškoj i tamo ukupno odigrao 338 zvaničnih mečeva, postigao 130 golova, uz 36 asistencija.

Screenshot/Transfermarkt

Možete li na osnovu ovoga da procenite ko će na proleće postići više golova? Priliku da glasate na tu temu imate u priloženoj anketi.

*

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke