Apel iz Partizana - Da Isaija pobedi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 13.02.2018.
21:14
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Važne su sportske pobede, važan je i plasman u 1/8 finala Lige Evrope, važno je mnogo toga što nam pričinjava zadovoljstvo, ali u životu postoje borbe koje su mnogo teže i važnije od svih sportskih podviga...

Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube

Povezane vesti

Sa tim  se u poslednjih nekoliko meseci suočava i 13-godišnji dečak Isaija Pantić, sin urednika ''Partizanovog vesnika'' Željka Pantića.

Njemu je krajem prošlog proleća otkriven tumor na mozgu, koji je uspešno operisan, ali su se problemi ponovo pojavili, pa je na Partizanovom sajtu danas objavljen apel za što hitniju finansijsku pomoć hrabrom Isaiji, kako bi mogao da ode na novu operaciju u inostranstvo.

''Isaija Pantić ima 13 godina i u junu prošle godine na rutinskom očnom pregledu konstatovan mu je ogroman maligni tumor mozga koji je hitno i uspešno operisan 9.juna 2017.godine na Neurohirurškoj klinici u Beogradu.

Nakon testova uzorka tumora u državnoj laboratoriji u Beogradu, uzorak tumora je pogrešno dijagnostikovan kao tumor Anaplastični oligodendrogliom, i na osnovu te pogrešne dijagnoze je urađeno agresivno boost zračenje glave u 11 termina na Institutu za onkologiju u Beogradu.

Naknadna analiza u Beogradu promenila je dijagnozu u Embrionalni tumor NOS, uz napomenu da je tumor ekstremno redak i da se čeka nalaz međunarodne referentne laboratorije, a u međuvremenu je po toj privremenoj dijagnozi Embrionalnog tumora u Beogradu urađeno još 20 termina teškog kraniospinalnog zračenja glave i kičme.

Nakon puna dva i po meseca testiranja uzorka tumora u laboratoriji Great Ormond Street bolnice u Londonu, svetski priznati patolog Dr. Jacques Thomas dao je nalaz u kome Isaijin tumor nije moguće klasifikovati, da je tumor zloćudan i ekstremno redak, i da ga nema u postojećoj klasifikaciji tumora Svetske zdravstvene organizacije.

Već 1.decembra 2017.godine na MRI snimku kod Isaije je ponovo konstatovan mali recidiv tumora na istom mestu u veličini 1 cm, koji je na sledećem MRI snimku 17.januara porastao na 2,5 cm.

Neophodna je hitna operacija u jednoj od najnaprednijih bolnica za tretman dečjih tumora mozga na svetu, Children’s National bolnici u Vašingtonu, gde bi umesto dva i po meseca testiranja u Londonu, u roku od dve nedelje nakon operacije, bili urađeni svi mogući testovi uzorka novog tumora i napravljen dalji plan lečenja, koji u slučaju da tumor i dalje ostane nedefinisan, uključuje i imunoterapiju, a bolnica Children’s National je u novembru 2017.godine postala prva bolnica u SAD sa FACT akreditacijom za primenu celularne imunoterapije.

Porodica je obezbedila troškove avio prevoza i jednomesečnog boravka u SAD pre i posle operacije i tokom kontrola, problem su užasno kratki rokovi i činjenica da do ponedeljka 19.februara mora da se avansno uplati 126.713 dolara, da bi operacija u SAD mogla da se uradi 26.februara i nakon toga krene sa hitnim dvonedeljnim testiranjem uzorka tumora i pravljenje plana daljeg lečenja Isaije Pantića'', navodi se na zvaničnom sajtu Partizana, a sve detalje oko načina uplate sredstava možete da vidite OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Volem Vosu
Wednesday, 14.02.2018
09:34

Nista gore nego kada je dete bolesno. Isaija, Zeljko, samo hrabro, pobedicete vi ovo!

avatar
Tuesday, 13.02.2018
22:47

Decko, samo hrabro, pobedices sigurno tu posast! Svi su uz tebe.