Apel Ranka Popovića: "Zašto se ne igra više na novim, modernim stadiona koji su prazni?"

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 14.12.2023.
14:30
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Trener Voše dao konstruktivan predlog.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Trener Vojvodine Ranko Popović želi da njegova ekipa nastavi da raste i da u Nišu dođe do pozitivnog rezultata.

Fudbaleri „stare dame“ u subotu gostuju Radničkom, a Popović veruje da će Nišlije biti motivisane nakon pobede nad Partizanom.

"Želimo da utakmica sa Radničkim bude nastavak našeg procesa. Igramo dosta dobro i korektno, ako izuzmemo Partizan i Crvenu zvezdu, ostali rezultati i igra su bili dobri. Radnički je pobedio Partizan i sigurno je motivisan i protiv nas, da vide i ovde šansu da pobede jednog velikana. Mi hoćemo da budemo na onom nivou na kom nas drugi doživljavaju. Njihova motivacija je velika, a naša mora da bude iznad njihove. Ne bih da se bavim terenom, jer retko gde u Srbiji su dobri tereni u ovo doba godine. Meni je žao što imamo nekoliko stadiona u Srbiji koji su odlični, a na kojima niko ne igra i nije mi jasno što neko nije naredio da mora da se igra na njima, ali već imamo te terene. Zbog čega? Ne da bismo nekog oslabili, već da bismo nešto napravili, a da bismo nešto napravili, moramo da počnemo tako da razmišljamo. Ako smo dobili nove, moderne stadione, koliko god da se trude ljudi, kao što znam da su ovi naši na „Karađorđu“ dan-noć da bi teren bio što bolji, onda treba da ih i koristimo. Ovo ne treba niko da shvati kao kritiku, već kao savet da neko možda razmisli o tome. Jer, imamo odlične terene u Zaječaru, Loznici, Leskovcu, na kojima niko ne igra. A što ne bismo igrali tamo? Možda bi došlo manje navijača, ali bi se kvalitet fudbala pojačao, a procenat povreda sveo na minimum. To je moj skroman apel, da se ne mešam ni u čiji posao, već samo konstruktivan predlog. Kao što je moj kolega Lazetić rekao posle gostovanja Frajburgu da je teren bio brži od njihovog, pa šta mi onda da kažemo? Ovo govorim uz svo poštovanje, jer svi ti detalji utiču. Mi sada kada radimo po ovim terenima, kopačke su igračima posle hodanja po terenu pune blata. To je jedan složen proces, a kada već imamo te terene, bilo bi lepo da ih koristimo. Ne žalimo se, znamo šta nas čeka i na nama je da budemo spremni na sve terene i vremenske uslove, jer na to ne možemo da utičemo. Ako dođemo sa pravom glavom, onda neće niko moći da nam stvori problem. Probaćemo da ubrzamo i pojednostavimo igru, da igramo na jedan ili dva dodira i da ne komplikujemo", rekao je Popović.

On je potvrdio da su svi igrači zdravi i spremni za ovaj meč.

"Svi su zdravi i hvala Bogu da je tako u finišu polusezoni. Ne što su dobri, nego što su dobri i u glavi, raspoloženi su i zdravi su i spremni da pokažu maksimum. Videćemo da li će takvi biti i u subotu, jer je najvažnije da takvi budu i na utakmici", istakao je Popović.

Utakmica Radnički – Vojvodina na programu je u subotu u 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke