Apsurd nad apsurdima - Stojković nikada nije ponovio startnu postavu!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 26.06.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Neverovatno!

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Nojer - Kimih, Ridiger, Ta, Midlštad - Kros, Andrih - Musijala, Gundogan, Virc - Haverc. Ovo je tim Nemačke na sve tri utakmice grupne faze Evropskog prvenstva čiji su domaćini.

Nemci su uz Špance ostavili najjači utisak u dosadašnjem delu Prvenstva, a njihov mladi selektor Julijan Nagelsman čini se pronašao dobitnu formulu koju ne menja.

Na drugoj strani selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi na sve tri utakmice u grupi mešao je karte, a "orlovi" sa dva boda i samo jednim osvojenim bodom ostali bez plasmana u osminu finala Evropskog prvenstva.

Srbija je na utakmici protiv Engleske izašla u formaciji 3-5-2. Igrali su: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Živković, SMS, Gudelj, Lukić, Kostić - Vlahović, Mitrović. Do kraja grupne faze i šampionata Evrope ostali su nezamenljivi samo golman i štoperska trojka, sve ostalo bilo je turbulentno.

Iako je opšti utisak bilo da protiv Engleza nije bilo tako loše, već protiv Slovenaca Piksi je menjao. Posle javno iskazanog nezadovoljstva u startnu postavu vraćen je nominalni kapiten reprezentacije Dušan Tadića koji je iz postave istisnuo SMS-a, povređenog Filipa Kostića zamenio je Filip Mladenović, a umesto Gudelja na teren je poslat Ivan Ilić.

Selektoru se očigledno nije svideo ni nastup protiv Slovenaca, iako je na sva zvona objavljivao da smo statistički "ubili" protivnika i imali veliki broj šansi da pobedimo.

U trećoj utakmici protiv Danaca totalno pretumbacija, ponovo... Ovoga puta "iz zemlje je iznikao" Srđan Mijailović i zauzeo mesto desnog spoljnog, Andrija Živković je odjednom otišao na suprotnu stranu, dok je vezni red bio potpuno drugačiji. Nemanja Gudelj vraćan je u vezni red zajedno sa Ivanom Ilićem, dok je Saša Lukić dobio ofanzivniju i sebi nesvojestvenu ulogu, a toliko traženi Lazar Samardžić bio naša "desetka" iza Aleksandra Mitrovića.

Dakle, iz tri pokušaja, Piksi je svaki put uspeo da nas iznenadi i ne izvede ni približno isti sastav.

Ono što je frapantan i apsurdan podatak jeste da selektor Stojković do sada na klupi reprezentacije Srbije niti jednom u 35 (trideset i pet) utakmica dva puta zaredom nije izveo isti početni sastav na teren.

To dovoljno govori samo za sebe o sistemu naše igre, tačnije, njegovom izostanku. I na ovom Evropskom i na prošlom Svetskom prvenstvu i generalno u našoj reprezentaciji gde se ne zna, a možda se ipak i zna, ali ne metaforički, ni ko pije, ni ko plaća.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jokela
Wednesday, 26.06.2024
14:28

Nisi nešto stručan, Švajcarci odučiše Nemce od lopte.. Teško će Nemci i do polufinala