Asano dobio spor sa Partizanom, koliko crno-beli sad treba da mu plate?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.06.2022.
23:50
Izvor: Sportske.net, Danas

''Jaguar'' je ipak bio u pravu?

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Tek što se pojavila vest da bi Nikola Milenković mogao da realizuje svoj transfer od koga bi Partizan inkasirao značajan iznos na ime procenata, usledila je i informacija koja bi mogla značajno da pokvari raspoloženje u Humskoj, ali i da prilično isprazni klupsku kasu.

Sećate se ''slučaja Asano''?

Japanac je prošle godine, pre završetka sezone šokirao sve u klubu samoinicijativnim odlaskom iz Partizana, zbog navodnih dugovanja prema njemu, ali su iz kluba uveravali javnost kako je pravda na njihovoj strani i da će to dokazati na sudu.

''Asano ide na sud. Napravio je veliku grešku. Žao mi je što je to uradio, slušao savete menadžera, a oni su želeli da naplate novac koji je trebalo da pripadne Partizanu. Zaigrali su se i to sad shvataju. Duboko smo ušli u jun, a on još nema klub. Svi zainteresovani klubovi su prethodno kontaktirali Partizan i polako odustaju od njega, jer im damo dokumentaciju i shvataju da bi snosili posledice'', govorio je generalni direktor Partizana Miloš Vazura nedugo posle Asanovog odlaska.

Ali, vrlo brzo Asano je ipak našao novi klub, i to u Bundesligi. Bez posledica. Realizovao je transfer u ekipu Bohuma čiji je još uvek član i sa kojim ima ugovor do 2024. godine.

Posle toga ova priča je utihnula, sve do večeras, kada je ''Danas'' na naslovnoj strani za sutrašnje štampano izdanje lista objavio da je japanski fudbaler dobio spor sa Partizanom pred nadležnim organima FIFA.

''Klub je Japancu dužan 453.281 evra, kao i 898.467 dinara'', navodi pomenuti list.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke