Asano nije dugo čekao, stižu prvi zainteresovani!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.05.2021.
18:28
Izvor: Sportske.net

Ostaje u Evropi?

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Posle početnog šoka, u Partizanu su se sada već pomirili sa tim da je saradnja sa odličnim japanskim krilnim napadačem Takumom Asanom okončana, ali će pravdu oko finansijskog obeštećenja svakako potražiti pred nadležnim međunarodnim institucijama.

Za to vreme, Asano se sprema za nove nastupe u reprezentaciji Japana početkom juna u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a ujedno i osluškuje zainteresovane klubove koji bi ga eventualno angažovali u narednom periodu.

S tim u vezi, ovog popodneva iz Turske stiže zaninmljiva informacija da je tamošnji Trabzonspor impresioniran Asanovim učinkom u Partizanu i da će pokušati da ga na leto dovede u svoje redove.

Tokom boravka u Humskoj, Asano nije krio svoju ambiciju da se ponovo dokaže u nekoj od najjačih evropskioh liga, pošto mu to prethodno nije uspelo u Arsenalu, pa ni u Bundesligi gde je igrao na pozajmici.

Turska Superliga nije na tom nivou, ali je svakako kvalitetnije takmičenje od srpske Linglong Superlige. Ali, s obzirom na način na koji je Japanac napustio Partizan, moraće da računa i na brojne pravne zavrzlame i na pokušaje crno-belih da dobiju odgovarajuće obeštećenje.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke