Atomski fudbal u “Admiral derbiju”, “Dizelka” iznenadila euro Radnički na Dubočici!

Autor: Ivan Cvetković
petak 19.07.2024.
20:55
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda Železničara protiv favorita.

Nenad Kotlajic/Radnicki1923
Nenad Kotlajic/Radnicki1923

Povezane vesti

Fudbaleri Železničara iz Pančeva savladali su danas u Leskovcu ekipu Radničkog 1923 iz Kragujevca rezultatom 3:2 u prvoj utakmici Super lige Srbije ove sezone.

Izabranici Marka Savića ostvarili su pomalo iznenađujući trijumf na Dubočici pred oko 500 gledalaca u svojevrsnom “Admiral derbiju”, okršaju dve ekipe koje s velikim zadovoljstvom podržava kompanija AdmiralBet.

Prvi udarac ka golu imao je Gluščević koji je pokušao neprecizno sa oko 25 metara, da bi “Dizelka” stigla do vođstva praktično već u sledećem napadu.

Igrao se četvrti minut meča kada je Branislav Knežević pokrenuo akciju po sredini, loptu je Grgić propustio Ezeu čiji je udarac odbranio Leković, ali je sve to lepo ispratio Knežević koji je zatresao mrežu Kragujevčana nakon odbitka.

Trgla se ekipa Feđe Dudića posle primljenog gola, pa je Bevis nakon lepe akcije sa Ortizom imao veoma opasan udarac koji je namučio Popovića na golu gostiju.

Da je Fransis Eze večeras bio posebno raspoložen, videlo se i u 15. minutu kada je poslao sjajnu loptu ka Dariju Grgiću koji je rutinski matirao Lekovića.

“Zakuvalo” se u jednom trenutku, toliko da je javnu opomenu dobio i Dudić zbog protesta, a veliku šansu imao je Ortiz kada je u kaznenom prostoru gađao preko gola koji je većim delom bio prazan zbog izleta Popovića posle greške Jusufa.

Nedugo zatim, već u 29. minutu neumorni Tomislav Dadić izborio se za prodor posle kojeg je njegov centaršut završio u mreži Železničara usled odbitka od Jovanovića, pa se činilo da će Kragujevčani umanjiti zaostatak pred odlazak na odmor, naročito posle propuštene prilike Vidosavljevića. Tako, pak, nije mislio Lazar Romanić koji je iskoristio novu Ezeovu asistenciju u poslednjim trenucima prvog poluvremena i lepom završnicom ponovo doneo prednost gostima.

Feđa Dudić je na poluvremenu izvršio dve izmene, umesto Gluščevića i Ortiza, u igru su ušli Mirčević i Sahli, što je očigledno razmrdalo nominalnog domaćina koji je postigao drugi gol u 53. minutu.

Korner Vidosavljevića i veliku gužvu iskoristio je Šerbečić da zatrese mrežu rivala posle odbitka od Mitrovića kojem je pripisan autogol.

Umalo se momak rođen 2004. godine nije iskupio golom na pravoj strani, ali njegov pokušaj završio je malo pored desne stative.

Izlazak Ezea zbog povrede bitno je uticao na igru Železničara koji nije uspevao da nađe adekvatno rešenje u ofanzivnoj fazi igre, dok je Radnički iz minuta u minut pojačavao pritisak, pa je Dudić sve karte bacio u napad uvođenjem Evandra umesto Bevisa.

Savić je nedugo zatim izvršio trostruku izmenu kako bi uneo svežu krv, a slično je reagovao Dudić uvođenjem dvojice fudbalera u meču izuzetnog ritma, što je i donelo veoma dobru priliku kada je posle akcije Mirčetića sa ivice kaznenog prostora malo preko gola gađao Vidosavljević.

Krenuo je Radnički na sve ili ništa do kraja utakmice, ali je Železničar uspeo da se odbrani i tako ostvari pomalo i neočekivanu pobedu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke