Austrija poslednja nada za “Orliće”

Autor: Lazar Nikolić
petak 24.06.2022.
16:00
Izvor: Sportske.net

Favoriti rutinski do polufinala Evropskog prvenstva za omladince.

UEFA
UEFA

Povezane vesti

Mnogo toga je već poznato posle prva dva kola grupne faze na Evropskom prvenstvu za omladince koje se održava u Slovačkoj. Iz grupe „A“ u polufinale su se posle dve pobede plasirale Italija i Francuska, dok su u grupi „B“ Englezi opravdali ulogu favorita i ušli među četiri najbolje ekipe na „Starom kontinentu“, dok Izraelci samo još teoretski mogu da ostanu bez senzacionalnog plasmana u narednu fazu Evropskog prvenstva.

Kada je reč o reprezentaciji Srbije, utisak je da izabranici selektora Aleksandra Jovića nisu odigrali na nivou svojih mogućnosti na prva dva meča šampionata. „Orlići“ su u prvom kolu uspeli da iščupaju bod protiv potcenjenog Izreala, bilo je 2:2, da bi u prošlom kolu Englska sa četiri laka komada pokazala sve slabosti naših omladinaca. Srećom, priliku za popravni srpski fudbaleri će imati u poslednjem kolu protiv poslednjeplasirane Austrije, koja nije sakupila ni jedan bod na šampionatu, a i remi će biti dovoljan našim momcima da takmičenje u grupi završe na trećem mestu i izbore plasman u baraž za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Indoneziji.

Ruku na srce, moramo reći da „Orlići“ nisu ostavili dobar utisak u dosadašnjem delu šampionata. Očekivala se pobeda na startu protiv Izreala, poveli su naši momci golom Milanovog napadača Marka Lazetića, ali je nakon primljenog gola rival zagospodario terenom, postigao dva gola preko Oskara Gluka i Ehmaeda Ebrahema, i tako pokazao da je u ovom trenutku ozbiljniji tim od ekipe selektora Jovića. Naši momci su u finišu stigli do boda golom Stefana Lekovića, ali je utisak posle tog meča bio ispod očekivanog.

U narednom meču „Orlići“ su doživeli pravi brodolom protiv Engleza. Koliko god se naši fudbaleri trudili i imali prividnu terensku inicijativu, razlika u klasi između dve ekipe jasno se videla na stadionu u Banskoj Bistrici. Protivnik je bio opasan po naš gol kada god bi prešao centar, tako da poraz od 4:0, iako izgleda previsoko, ipak pokazuje realno stanje stvari. Na ovom meču briljirao je napadač Totenhema Dejv Skarlet koji je postigao dva gola, a odličan utisak ostavili su i desni bek Arsenala Bruk Norton-Kafi i strelac pogotka na oba meča u grupi Kerni Čukvuemeka, vezni fudbaler Aston Vile.

Izreal je svoj kvalitet potvrdio pobedom protiv Austrije od 4:2 i tako praktično izborio plasman u polufinale. Odigrali su Izrealci sjajno i pokazali da nisu slučajno na šampionatu, naprotiv. Kao i u utakmici protiv Srbije, najbolji na terenu bio je Oskar Gluk, koji je postigao gol i asistenciju, a isti učinak imao je i napadač Ariel Lugasi.

U poslednje kolo Engleska ulazi sa šest bodova i sa već obezbeđenim polufinalom, Izreal je drugi sa četiri boda i gol razlikom 6:2, Srbija je treća sa jednim poenom i veoma lošom gol razlikom 2:6, dok su Austrijanci poslednji bez bodova. Kao što vidite, „Orlićima“ je potrebno čudo da bi prošli u polufinale, ali je treće mesto realnost. Potrebno je ne izgubiti od Austrijanaca. koji su pokazali ubedljivo najmanje u grupi i doživeli dva zaslužena poraza od Engleza i Izrealaca.

Što se tiče grupe „A“ tamo su stvari kristalno jasne. Prvi favorit takmičenja Francuska je u prvom kolu deklasirala domaćina Slovačku sa 5:0, da bi pobedom protiv Rumunije od 2:1 obezbedila plasman dalje. Pažnju su na sebe skrenuli napadači Alang Virdžinijus i Lum Čauna, obojica su postigli po dva gola i upisali još dve asistencije. Nešto manje ubedljivi bili su Italijani, ali su i „Azuri“ostvarili dve pobede, 1:0 protiv Slovačke i 2:1 protiv Rumunije, za plasman u polufinale. Najbolji utisak u italijanskoj reprezentaciji ostavio je vezista Fabio Mireti, igrač Juventusa, a istakao se i napadač Napolija Đuzepe Ambrosino. U poslednjem kolu Francuska i Italija će u međusobnom meču odlučiti o pobedniku grupe, dok će Rumuni i Slovaci igrati za treće mesto i baraž meč koji vodi na Mundijaltio naredne godine.

Poslednji mečevi u grupi „A“ igraju se u petak 24. juna, dok su dan kasnije odlučujući mečevi u grupi „B“. Nadamo se da će „Orlići“ ući u poslednji vagon voza za „Mundijalito“ i sačuvati snove o učešću na najvećoj planetarnoj smotri za uzrast igrača mlađih od 20 godina.

Našoj reprezentaciji je dovoljan i remi protiv Austrije za plasman u baraž, ali je naš predlog dvojka na "orliće". AdmiralBet nudi sjajnu kvotu 2,40 na pobedu naše reprezentacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke