Bačka Topola dobija fudbalsku akademiju

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.03.2017.
14:12
Izvor: Sportske.net

Fudbalska infrastruktura u Srbiji uskoro će postati bogatija za objekte koji će biti izgrađeni u sklopu projekta Fudbalske akademije Bačka Topola.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Severoistok Bačke uskoro će biti obogaćen novim fudbalskim objektima koji će zahvaljujući donaciji Fudbalskog saveza Mađarske biti izgrađeni u Bačkoj Topoli.

Donacija FS Mađarske vredna 9.5 miliona evra namenjena je TSC Bačka Topola za formiranje i izgradnju objekata Fudbalske akademije u kojoj će se razvijati mladi talenti sa severa Vojvodine.

Vlasnik kompanije koja sponzoriše TSC Bačka Topola Janoš Žemberi istakao je da će Fudbalska akademija u Bačkoj Topoli biti centralno mesto za dalju popularizaciju fudbala u tom delu Srbije.

"Sredstva od donacije koristiće se za izgradnju centralnog terena Akademije u Bačkoj Topoli. To će biti novi stadion, kao i prateći objekti koji će ispunjavati visoke standarde i zahteve današnjeg fudbala", rekao je Žemberi.

U Akademiji će biti potpuno opremljena teretana, sauna, kao i soba za merenje opterećenja igrača. Biće izgrađena i četiri pomoćna terena, od kojih će tri biti sa veštačkom travom, a jedan će tokom zime biti pokriven.

Planirano je da radovi na izgradnji terena i pratećih objekata budu završeni u roku od dve godine, a sredstva od donacije biće namenjena i za poboljšanje infrastrukture klubova u okruženju Bačke Topole.

Boje Topolskog sportskog kluba Bačka Topola svojevremeno su branili Nikola Žigić, Dušan Tadić i Andrija Kaluđerović, ali i Zlatko Krmpotić, Laslo Lerinc i aktuelni generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mungos_Juga
Thursday, 02.03.2017
15:18

Hvala Madjarima,al ovo je velika sramota za nas.nOni brinu o nasim talentim.nTuzno...

avatar
Thursday, 02.03.2017
15:16

Kakav interes ima FS Mađarske da gradi sportske centre u Srbiji?

avatar
Thursday, 02.03.2017
16:31

očigledno da ima ne bi oni tek tako dali 9.5 miliona evra

avatar
svojnasvome
Thursday, 02.03.2017
16:52

Pa kakve ima da subvencionise kupovinu zemljista na severu vojvodine pripadnicima madjarske nacionalne manjine? Možda imaju svoju racunicu, mozda smatraju da ulažu u nesto sto ce jednom biti njihovo...mozda