Bačka Topola je ponosna - Otvoren stadion TSC-a

Autor: Sportske Net
petak 03.09.2021.
20:45
Izvor: Sportske.net

Najmoderniji u Srbiji.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Centralni teren Fudbalske akademije TSC, na novom stadionu "TSC Arena" u Bačkoj Topoli, danas je svečano otvoren, prigodnim programom, i prijateljskom utakmicom u kojoj je TSC pobedio madjarskog velikana Ferencvaroš sa 2:1.

Poveo je TSC golom Juga Stanojeva u 15. minutu, izjednačili su gosti pogotkom Balinta Večeija u 83. minutu, a u nadoknadi je Ifet Djakovac postigao gol za prvi trijumf kluba i Bačke Topole u duelu sa Ferencvarošem. 

Pred punim tribinama stadiona, koji može da primi 4.500 gledalaca, predsednik TSC Janoš Žemberi je pre utakmice pozdravio brojne goste iz Srbije i Mađarske.

"Prvu zvaničnu utakmicu kao domaćini na ovom terenu odigraćemo sa Vojvodinom, 26. septembra, u 11. kolu Superlige, a danas imamo čast da ugostimo madjarskog velikana Ferencvaroš, za koji nas vezuje 100 godina prijateljstva", rekao je Žemberi.

"Ovo je jedan od najvažnijih dana u istoriji našeg kluba. Ovo je dan kada otvaramo vrata našeg novog domaćeg terena na kome ćemo uskoro dočekivati sve buduće rivale. Danas te snove mi ostvarujemo i dopunjavamo, uvereni da ćemo na ovom terenu ispisati neke nove, lepe fudbalske priče", dodao je on. 

Početni udarac na današnjoj utakmici izveli su kapiteni dva kluba koji su u Bačkoj Topoli 1980. godine bili učesnici poslednjeg međusobnog susreta, legenda Ferencvaroša Tibor Njilaši i nekadašnji kapiten TSC-a Ištvan Kovač.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke