Bahar bi iz Makabija mogao da dovede i pojačanja za Zvezdu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 30.03.2023.
21:10
Izvor: Sportske.net

Neka od imena koja bi mogla biti zanimljiva čelnicima Crvene zvezde.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

Iako je još uvek sve na domenu spekulacija, Barak Bahar deluje kao neko ko će izvesno postati novi trener Crvene zvezde.

Sve je poteklo od izraelskih medija, nastavilo se na domaćem tlu, a sam Bahar u svom poslednjem obraćanju javnosti nije demantovao da se sastao sa čelnicima Crvene zvezde i da su se šake stisnule.

Ukoliko Izraelac zaista dođe na stadion "Rajko Mitić", ovog puta kao novi član crveno-belih, sa sobom bi mogao da povede i neka zanimljiva imena koja su se istakla u ekipi iz Haife ove sezone. To bi mu olakšalo posao jer bi imao poznate ljude u timu uz sebe, znao bi šta od njih može da očekuje, a već zna da se uklapaju u njegov sistem rada.

Piter Olanjinka je dogovoren za leto. On može da pokriva više pozicija u napadu, ali se najbolje snalazi na levom krilu. Iako Crvena zvezda ima prvog špica i za narednu godinu, a to je Aleksandar Pešić, ne bi bilo iznenađenje ukoliko dođe alternativa. Želeće crveno-beli da ostave što je moguće bolji utisak, a za to im je takođe potreban špic koji se snalazi na utakmicama intenziteta Lige šampiona. Nije teško utvrditi da mislimo na Francdija Pjeroa, robusnog dvadesetosmogodišnjeg napadača koji je ove sezone u elitnom takmičenju (računajući i kvalifikacije) upisao 12 mečeva uz pet golova i dve asistencije. 

Dva pogotka, od tih pet koje je postigao u kvalifikacijama dao je upravo Crvenoj zvezdi. Klasičan špic, visok, kojeg ne krasi tehnika, ali bi i te kako svojom snagom, kretnjom i osećajem za gol mogao da pravi prostor za saigrače, a ujedno i probleme za rivala. Njegova vrednost se procenjuje na oko 2.000.000 evra.

Među onima koji su se takođe istakli u ovoj sezoni jeste i Dolev Haziza, nesuđena želja Gordana Petrića koji ga je zimus hteo u Partizanu. Haziza može da igra i po krilu i po centrali, bliže golu protivnika. Prema tim karakteristikama poklapa se sa profilima Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića, ali ponavljamo, dugačak roster neophodan je srpskom prvaku za evropske izazove, pritom Hazizin ugovor ističe 2024. i ceni se na 1.700.000 evra. Moglo bi to da bude do kraja i 1.000.000...

Zanimljiv je i defanzivni vezista Ali Mohamed, jedan od krucijalnih igrača Baraka Bahara u ovoj sezoni. Posebno izraženo kod njega jeste što mu ugovor ističe 2024. godine i predstojeće leto moglo bi da bude poslednje da Makabi zaradi na njemu. Edmund Ado se ne proslavlja u subotičkom Spartaku, a projektovan je da bude na "Marakani" kada se bude igrala Liga šampiona, pa bi transfer Mohameda na više načina bio izvodljiv. Cena? Prema "Transfermarktu" on vredi 2.500.000 evra, ali kako rekosmo, na leto ulazi u poslednju godinu ugovora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke