Bahar se ozbiljno spremao za Zvezdu - Zvao sedmoricu, evo u koga najviše veruje!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.06.2023.
12:59
Izvor: Sportske.net

Izraelac prionuo na posao.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nije prošlo ni nedelju dana otkako je Barak Bahar postao novi trener Crvene zvezde, a već je počeo da vuče radikalne poteze.

Od trenutka kada je postalo jasno da će na klupi crveno-belih naslediti Miloša Milojevića Bahar je pogledao sve Zvezdine utakmice i detaljno ih analizirao sa svojim saradnicima, gledao je i neke prethodne značajnije mečeve i iz njih izvukao zaključke o igračima.

Na "tapetu" Izraelca našli su se dvojica možda i najboljih fudbalera šestostrukog šampiona Srbije u prethodnih nekoliko sezona kapiten Milan Borjan i "desetka" Aleksandar Katai

Njima je Bahar predočio da mu neće biti prve opcije naredne sezone i da će sa klupe morati da čekaju svoju šansu, ali nisu samo Borjan i Katai fudbaleri sa kojima je novi trener crveno-belih razgovarao u prethodnim danima. Učinio je to sa još petoricom uglvanom standardnih prvotimaca i imao šta da im poruči i pre prvog okupljanja.

Kako "Informer" ekskluzivno saznaje Bahar je telefonskim putem pričao sa Aleksandrom Pešićem, Mirkom Ivanićem, Gelorom Kangom, Milanom Rodićem i Kingsom Kangvom.

Najviše pohvala od novog trenera navodno je dobio iskusni levi bek Milan Rodić. Bahar mu je poručio da veruje u njega i da ga smatra kvalitetnim fudbalerom, ali da deluje psihički rastrojeno. Uveren je Izraelac da će uspeti da Rodića vrati u nekadašnju formu i da bi šestostruki šampion Srbije sa Zvezdom mogao da bude jedan od nosioca tima za narednu sezonu.

Dobro su posle ragovorora sa novim šefom struke prošli dvojica vezista Kanga i Ivanić za koje je Bahar imao reči pohvale. Posebno je istakao veliki radijus kretanje Gabonca, što je Izraelcu jako važno.

Što se Aleksandra Pešića tiče, Bahar je dobro upoznat sa njegovim igračkim kvalitetima, jer je Zvezdin špic igrao u Izraelu za Makabi iz Tel Aviva. Ono što se Baharu nije dopalo jeste centarforov odnos prema kritikama na njegov račun. Novi trener mu je poručio da manje obraća pažnju na komentare, već da se fokusira isključivo na teren i da u njega ima poverenja.

Pričao je Bahar i sa vezistom iz Zambije Kingsom Kangvu i imao samo jednu zamerku, a to je manjak učestovanja u defanzivi. Od njega će tražiti mnogo veću koncentraciju i žešći rad na treninzima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke