Bahar u Beograd dolazi sa dvostrukim šampionskim het-trikom?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 29.03.2023.
16:30
Izvor: Sportske.net

Kako ide potencijalnom Zvezdinom treneru ove sezone?

EPA-EFE/Adam Davy
EPA-EFE/Adam Davy

Povezane vesti

Danas se potpuno neočekivano pojavila informacija da fudbalski klub Crvena zvezda pregovara sa izraelskim trenerom Barakom Baharom i da će on najverovatnije preuzeti klupu crveno-belih na startu naredne sezone.

Zvezdaši su dobro upamtili Bahara iz dvomeča protiv Makabija iz Haife, čiji je on trener, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su Izraelci eliminisali srpskog šampiona i izborili istorijski plasman u grupnu fazu.

Klub iz Haife je u grupi H bio u društvu evropskih velikana Benfike, Juventusa i Pari Sen Žermena, osvojio tri boda protiv crno-belih iz Torina i ostavio sasvim dobar utisak.

Što se tiče šampionata Izraela, Makabi je dvostruki uzastopni šampion, a obe upravo je Bahar prekinuo desetogodišnji post i posle decenije vratio titulu u Haifu.

Bahar i Makabi su na putu ka trećoj uzastopnoj tituli, koju bi 43-godišnjak mogao da ostavi u klupske vitrine pre selidbe na stadion "Rajko Mitić".

Makabi je "regularni" deo šampionata završio na prvom mestu sa 62 boda iz 26 utakmica. Upisali su 20 pobeda, dva remija i četiri poraza uz gol razliku 51:24, a iza njih se u plej-of plasirala Hapol Ber Ševa koju je upravo Bahar predvodio do tri uzastopne šampionske titule u Izraelu.

Makabi posle jedne odigrane utakmice u plej-ofu ima četiri boda više od Ber Ševe, a ostalo je da se odigraju još devet kola.

Ukoliko Makabi osvoji titulu, Bahar će u Zvezdi doći sa dvostrukim het-trikom titulu i sa statusom apsolutnog vladara Izraela, sigurno najboljim trenerom kojeg ova zemlja ima.

Ostaje da se vidi kako će se perspektivni stručnjak snaći u insostranstvu, jer do sada nije radio van granica domovine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke