''Bahare, nije moralo baš tako...'' - Kako bi to Venger uradio?

Autor: Darko Mitrović
subota 03.06.2023.
08:56
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Kako bivši treneri Crvene zvezde gledaju na radikalne odluke novog trenera crveno-belih.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Izraelski stručnjak Barak Bahar je odmah po imenovanju na mesto šefa struke Crvene zvezde počeo da donosi teške, pa i nepopularne odluke, ali je ujedno pokazao i da je spreman da preuzme punu odgovornost kako bi Crvena zvezda naredne sezone pre svega pokazala da može da bude konkurentna i u Ligi šampiona.

Uprava mu je dala slobodu da donosi odluke, a on je posle samo par dana u ulozi šefa struke Crvene zvezde odlučio da saopšti dugogodišnjem golmanu i kapitenu Milanu Borjanu da više neće biti prvi izbor na klupi šampiona Srbije.

Borjan je ubrzo priznao da mu je to teško palo, jer mu je Bahar svoju odluku saopštio u telefonskom razgovoru, iako su par dana ranije razgovarali u Beogradu, kada mu ništa slično nije nagovestio.

Svoje mišljenje o Baharovim prvim potezima u Zvezdi danas su za ''Informer'' izneli bivši treneri crveno-belih Slaviša Stojanović i Miodrag ''Grof'' Božović.

Uglavnom ga podržavaju, ali Stojanoviić smatra da je sa Borjanom trebalo drugačije da razgovara i eventualno da sačeka sa saopštavanjem te odluke.

''Ono što znam jeste da je uvek bitna ta kozmetika, stil, način na koji se nešto odradi. Imao sam čast da upoznam Arsena Vengera i od njega sam čuo mnogo pametnu rečenicu:

'Najvažnija stvar je kako nekom objasniti - ne'.

Pedja Milosavljevic/starsport/2022

Lako je objasniti zbog čega nekog želite. Ne ulazim u Barakovu odluku, ali ja bih samo malo drugačije to odradio. Ostavio bih vremena za razgovor, za procenu.

Kad je reč konkretno o Borjanu, ipak je on godinama tu, kapiten, mnogo je doneo Zvezdi, još čovek bio na odmoru. Nije morao baš tako'', izjavio je Stojanović.

Za razliku od njega, Božović za sada ništa ne zamera Izraelcu.

''Pretpostavljam da su Baraku date odrešene ruke kad je doveden i čovek radi ono što veruje da će mu doneti najbolje rezultate. Ne zaboravite da svakog trenera drže isključivo rezultati i sve dok Barak ne počne da gubi, imaće podršku.

E, ako se ispostavi da odluke koje donosi nisu dobre, ostaće bez podrške. Pretpostavljam da ima viziju šta hoće i po njoj i postupa'', objašnjava Božović, a i jedan i drugi smatraju da su Zvezdi potrebna pojačanja i da u ovom sastavu ne bi mogla mnogo da uradi u Ligi šampiona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke