Balkanski izlog – Odložen derbi na Neretvi, Rijeka, Voša i Sarajevo za dobitak?

Autor: Nemanja Janošev
petak 19.08.2022.
15:30
Izvor: Sportske.net

Biće pakleno u mečevima na prostoru bivše Jugoslavije.

STARSPORT
STARSPORT

Povezane vesti

Prolazimo kroz utakmice u državama bivše Jugoslavije i krećemo od Srbije, gde ovoga puta neće biti Zvezde i Partizana u evropskim kvalifikacijama, razlog jeste bolja priprema za revanš mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona, odnosno Ligu konferencija. 

Sa druge strane, biće tu nekoliko veoma zanimljivih duela, Kolubara koja je u odličnoj formi gostuje Voždovcu, možda je prilika za iznenađenje na "krovu", a za one koji traže sigurnije parove, možda nije loše odigrati na manje golova u meču Javora i Radničkog iz Kragujevca. 

Meč se igra u Ivanjici koja tradicionalno važi za mesto gde se igra tvrdo od strane domaćina, ali i gosti su ovoga puta daleko tvrđi nego prošle sezone, trener Joksimović veoma dobro poznaje ekipu godinama unazad i uz prava pojačanja koja su došla u Kragujevac, jasno je da mogu da izbore dobar rezultat. 

Nikako da Nišlije pobede, ovoga puta gostuju Radniku koji je takođe slab ove sezone, ali pokazuju neke blaže pomake. Radnički je smenio trenera i sa Sašom Mrkićem mora da počne sa dobrim rezultatima ukoliko želi da razmišlja o Evropi. Surdulica je pravo mesto za to. 

Vojvodina igra fenomenalno, praktično su svakog rivala nadigrali do sada u sezoni i sada im u goste dolazi ekipa Mladosti iz Lučana, favoriti su i čini se da, ako tražimo najsigurniji tip, da je to tip na Novosađane. TSC protiv Mladosti je utakmica za izbegavanje što se tiče klađenja, dok možda nije loše probati da će Napredak postići makar jedan gol protiv Novog Pazara u gostima. 

Što se tiče Premijer lige BiH, najzanimljivije će biti u Banja Luci gde gostuje Željezničar, domaćin igra nešto bolje nego na samom početku sezone, čini se da igrači polako shvataju ideje Nenada Lalatovića i da bi mogli da pobede u derbiju. Sa druge strane, Željezničar je razbio Tuzla siti, orilo se sa tribina "Bit će Željo opet šampion", igrali su odlično i jasno je da i oni podižu formu, pa bismo mogli da gledamo dobru utakmicu. 

Definitivno bi bilo zanimljivo i u gradskom derbiju Mostara, gde je trebalo da igraju Velež i Zrinjski, dva kluba čiji su se navijači neretko sukobljavali u prošlosti, bilo je i krvavih derbija, ali susret je odložen zbog što boljih proprema Zrinjskog za revanš kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Od ostalih mečeva izdvajamo duel Sarajeva i Slobode iz Tuzle, domaćin je posle dva uzastopna poraza dobio veliku podršku, trener Dudić nije otpušten iako su mnogi očekivali. Imali su vremena da isprave greške i otklone nepravilnosti, čini nam se da su favoriti protiv Slobode koja je takođe odlična. 

Kod Hrvata beleži se promena trenera na "Rujevici", Dragan Tadić više nije trener posle poraza od Lokomotive i Slaven Belupa, kao i ispadanja iz kvalifikacija za Ligu konferencija. Igraju ovog vikenda jadranski derbi, gostuju Istri, timu sa kojim dele poslednju poziciju i imaju šansu da konačno stignu do pobede. Pobeđivanje u gostima je obaveza za Evropu, možda nije loša preporuka odigrati na njih.

Derbi igraju Dinamo i Osijek na "Maksimiru", domaćin je umoran od kvalifikacija za Ligu šampiona, Osijek je slab na početku sezone i čini se da je ovo prilika i jednima i drugima da se izvuku, a verujemo da se gosti neće predati tako lako, nerešen ishod na poluvremenu je i te kako realan.

Od ostalih mečeva izdvajamo još i poljuljani Hajduk, ali mora da pobedi protiv Lokomotive na svom terenu, favoriti su i treba verovati u njihovu pobedu kako bi ostali konkurenti za vrh tabele. 

PIŠE: Aleksandar Obrenović

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke