"Bambi" pred derbi: "Zvezdi je poraz smak sveta, Partizan nema ni sutra, ni prekosutra"

Autor: Filip Rodic
četvrtak 07.03.2024.
14:15
Izvor: Sportske.net

AKo se neko naigrao derbija, to je on.

EPA-EFE/SRDJAN SUKI
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Povezane vesti

Bivši reprezentativac Srbije i član Partizana u dva navrata Zoran "Bambi" Tošić"  govorio je o značaju predstojećeg "večitog derbija" na stadionu "Rajko Mitić".

Partizan ima bod više na liderskom mestu Superlige Srbije. Crvena zvezda je poražena u Humskoj ka raju jesenje polusezone i sad je prilika za revanš.

"Partizan je na prvom mestu i ima prednost, dok Zvezda mora da pobedi, jer bi suprotno bilo smak sveta. Crno-beli su u boljoj poziciji, mogu da se spremaju u mirnoći. Ako odnesu tri boda, imaće otvoren put ka prvoj tituli u prethodnih sedam godina”, govori Tošić za "Sportklub".

Sviđa mu se atmosfera u samom timu, čiji je kraetor Igor Duljaj.

"Zajedništvo i ljubav prema Partizanu izraženiji su u odnosu na pređašnji period. Samim tim su i došli dobri rezultati, ekipa je u ozbiljnoj borbi za naslov prvaka. Derbi će biti ozbiljan test kakvi su kao kolektiv i da li će moći da naprave još jedan korak ka trofeju.“

Ne treba da se zaboravi jako važan faktor po Partizan, a to je Bibars Natho, čovek koga je Tošić i nagovarao da dođe u Humsku usled međusobnog poznanstva iz Rusije.

"Trener Igor Duljaj radi fenomenalan posao. Vidi se da daje celog sebe i od jutra do mraka je posvećen Partizanu. Uklopio je igrače i drži ih izolovane od negativnih uticaja. Ključno je i što pojačanja iz letnjeg prelaznog roka prave razliku na terenu. Kakav god je trener, bez vrsnog kadra, veliki ciljevi su teško ostvarivi”, kaže Tošić.

Naglasio je i da crno-beli omraju da iskoriste priliku.

"Igrači imaju šansu da se upišu u istoriju i pitanje je da li će imati priliku za popravni. Tako sam kroz karijeru gledao na prilike – moraju da se iskoriste. Nema sutra ili prekosutra, danas je moraš prigrabiti. Pobedom mogu da naprave ogroman korak ka željenoj tituli, druge šanse možda neće biti“, poručio je Zoran Tošić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke