Baš kako je Lalat najavio, Voša opet treća! Napredak i Rad sve bliži opstanku, preokret Metalca!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 12.04.2021.
19:58
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i preostale utakmice 31. kola Linglong Superlige Srbije.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Vojvodine vratila se na treće mesto na tabeli, pošto je na svom terenu savladala ekipu Zlatibora rezultatom 2:1.

Vojvodina je povela u 32. minutu meča, Bjeković je sa desne strane poslao loptu u kazneni prostor za Zukića, koji sa oko 12-13 metara iskosa sa desne strane poslao loptu u esni ugao gola gostiju - 1:0.

Gosti su do izjednačenja stigli u 63. minutu utakmice, kada je Vukić sa ivice kaznenog prostora poslao loptu uz desnu stativu gola domaćih - 1:1.

Trener Vojvodine Nenad Lalatović reagovao je izmenama, na teren je ušao Miljan Vukadinović umesto Zukića i upravo je Vukadinović u 76. minutu doneo novo vođstvo Novosađanima. Najpre je sa dvadesetak metara Aranđel Stojković odlično šutirao, lopta je pogodila stativu, odbila se potom do Vukadinovića koji ju je sproveo u mrežu - 2:1.

Za to vreme u Kruševcu, Napredak je sa 2:0 savladao ekipu Mačve i značajno uvećao svoje šanse u borbi za opstanak.Kruševački superligaš je u 41. minutu zasluženo poveo sa 1:0 golom Luke Milunovića, koji je na ivici peterca prihvatio loptu i poslao je u mrežu. Trijumf Napretka potvrdio je Bojan Čečarić, svojim golom u 55. minutu meča.

Sve bliži opstanku je i Rad, koji je na Banjici savladao jednog od direktnih rivala u borbi za opstanak, ekipu Novog Pazara rezultatom 3:2.

Rad je poveo već u desetom minutu meča, pogotkom Gojkovića, a izjednačio je Delimeđac, šesnaest minuta kasnije. Rezultatom 1:1 ušlo se u drugo poluvreme, a domaćin je u 52. minutu po drugi put poveo, i to autogolom posle kornera sa desne strane. Trijumf ''Građevinara'' potvrdio je Andrija Kaluđerović, preciznim udarcem sa petnaestak metara. Loptu je poslao po zemlji u donji desni ugao gola gostiju - 3:1. Kaluđerović se tako ponovo izjednačio sa Milanom Bojovićem na večnoj listi strelaca Superlige. Sada obojica imaju po 75 postignutih golova.

Do kraja još jedan gol, postigao ga je napadač gostiju Petar Gigić, koji je u 82. minutu ublažio poraz Novog Pazara.

Jedinu pobedu danas od gostujućih ekipa ostvario je Metalac protiv Radnika u Surdulici, rezultatom 2:1.

Najbolji strelac lige Milan Makarić je doveo domaće u vođstvo u 23. minutu, izjednačio je Prestiž sedam minuta kasnije, a preokret i pobedu Metalcu doneo je Maksimović, pogotkom u 59. minutu meča.

Ranije danas, Inđija je na svom terenu savladala OFK Bačku sa 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke