Bata Đora: "Rade Bogdanović sve slagao, ja sam bio Piksijev mentor!"

Autor: Ivan Cvetković
petak 08.12.2023.
16:29
Izvor: Sportske.net, Sport klub

"I Rade Bogdanović je nanišanio kasu Fudbalskog saveza Srbije", smatra Milovan Đorić.

Pedja Milosavljevic
Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Bivši fudbaler Rade Bogdanović podržao je navode Nemanje Vidića da je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi zajedno sa stručnim štabom inkasirao 16.000.000 evra u prethodne dve godine, na ime plate i premija.

Nedugo zatim, stigao je i odgovor Stojkovića koji je istakao da "ne zna ko je Bogdanović", da bi nekadašnji fudbaler Atletika iz Madrida nakon toga otkrio zanimljive detalje prilikom zajedničkog pohađanja kursa za trenersku licencu u Makedoniji.

Sada je stigao i odgovor Bogdanoviću od stane Milovana Đorića koji je u opširnoj izjavi za Sport klub rekao da je Bogdanović sve slagao.

"Ništa nije tačno, Bogdanović je sve slagao! Školu smo organizovali u Makedoniji, iz više razloga. Uslovi su bili odlični, nigde nismo mogli da pronađemo povoljniji aranžman, po ceni 21-22 evra. Imali smo obavezu da koristimo zimski period, zbog zgusnutog kalendara tokom godine, Dojran krasi odlična klima. Apsolutna je laž tvrdnja o ljubavnicama, naša škola imala je visok nivo i bila vrhunski organizovana. Niko nije mogao nepozvan da dođe, iz administracije bila je prisutna jedino gospođa Vesna", rekao je popularni Bata Đora, koji je negirao i probleme sa nestašicom tople vode.

"Objekat, tada u vlasništvu Blagoja Istatova, povezan je na prirodnu akumulaciju i nikad nije imao problema sa napajanjem vodom. Pogotovo, ne u zimskim danima. Ne sećam se ni da je bilo restrikcija električne energije. Pročitao sam – Bogdanović tvrdi da je bilo 50 trenera. Ni to nije istina, bilo ih je 27", istakao je Đorić, navodeći dalje da je on lično bio mentor aktuelnom selektoru Srbije.

"Laž! Piksijev mentor bio sam ja, lično. Kakav Francuz!? Možda je Bogdanović pomešao, našu školu mentorisao je čovek iz UEFA, čuveni Begijanac Mišel Sablon. Da ne bude zabune, Stojković je prošao celokupan proces školovanja, kao veliki fudbaler, od „A“ licence. I sve po propisima evropske kuće fudbala. Tezu o licenci bez polaganja ispita zagovarao je Zvezdan Terzić, u to vreme predsednik saveza. Nisam dao, niti je Stojković bio za preskakanje koraka. Jednostavno, postojala je opasnost da UEFA kasnije diplomu proglasi nevažećom.

Zbog složenosti, tražili smo mišljenje UEFA o Stojkovićevom slučaju. Ekspresno, u roku od nepuna 24 časa, stiglo je iz Niona zeleno svetlo da polaže po ubrzanoj proceduri. Formirali smo komisiju, uz moju malekost, tu su bili Milorad Kosanović, Ljupko Petrović, Slobodan Santrač, Slobodan Pavković, Vladimir Vermezović. Sve uz konsultacije vrhovnih autoriteta UEFA, radili smo intezivno i Dragan je diplomirao sa najvišim ocenama. Nije ni čudo, savesno se pripremao, uredno pratio predavanja i praktičan rad. Stojkovićeva licenca nema mrlju", jasan je Milovan Đorić.

Rade Bogdanović pomenuo je i izvesnog mentora pod nadimkom "Svinja".

"Neka kaže Bogdanović ko je taj! Nikad nisam čuo da su nekoga tako zvali u školi. Ne samo tada, godinama... Pamtim Bogdanovića iz vremena kad je nosio dres Atletika, u eri Radomira Antića. Utakmica u reprezentaciji se ne sećam, nisu bile bitne. Vidim da je dogurao do A licence, pominjani period, koliko znam, bio je tokom školovanja za B UEFA diplomu. Nije ostavio zapažen trag i pitam se s kojim pravom nipodaštava Stojkovića. Čime se Bogdanović bavi u životu? Očigledno, sakuplja informacije po kafanama i u stilu rekla-kazala svašta priča. Neka kaže javno šta je i završio, koju školu, odakle ima legitimitet da priča.

Očigledno, i Bogdanović je nanišanio kasu FSS. Čeka da Nemanja Vidić preuzme savez i nađe mesto u tom vozu", smatra Milovan Đorić u izjavi za Sport klub.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirko Mirkic
Saturday, 09.12.2023
05:25

Pa ti si u zivotu lagao,da imas imalo obraza i casti nebi se javljao matora b...o.