Bata je zadovoljan rezultatom, ali ne i stvarima koje se ponavljaju po ko zna koji put

Autor: Pavle Knežević
sreda 05.12.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Kako trener Partizana objašnjava najveću boljku ekipe?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Znaju se svi problemi ovog tima Partizana, od koga je neefikasnost verovatno najveća. To se videlo i u večerašnjoj pobedi nad Zemunom 1:0 i to je nešto od čega Zoran "Bata" Mirković ne beži. Ali, zašto je to tako?

"Zadovoljan sam rezultatom, zadovoljan sam i igrom, mogu da kažem. Stvarali smo dosta šansi, međutim, opet, po ko zna koji put, promašili smo dosta, baš dosta šansi. Umesto da ovaj meč prelomimo i rešimo ranije, opet smo strepeli do poslednjeg minuta", rekao je Mirković posle utakmice.

Ali, zašto je to tako? Je l' vam fali igrača ili je neka psihologija u pitanju? Dešava se da igrač uđe u 16 i počne da okleva...

"Ima i jednog i drugog, ali kada se nađeš u izglednoj situaciji za gol, treba da preuzmeš odgovornost i da šutiraš. U masi slučajeva odlažemo rešenje, odigravamo gde se...kao da nam fali ta glad za golovima", rekao je Mirković.

Ima Partizan problema i sa povredama, a do kraja polusezone ostala su još dva kola u kojima crno-beli igraju protiv Rada i Mačve.

"Izguraćemo, još dve utakmice, još 10 dana, ali dve teške utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak. I ova danas utakmica je bila izuzetno teška, koliko god to izgledalo drugačije sa tribina. Teško je da dobiješ tri puta istu ekipu u kratkom periodu", rekao je Mirković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Thursday, 06.12.2018
14:10

Prvo poluvreme je bilo prilično okej. Prilično solidan presing i održavanje pritiska. Nisu svi imali svoj dan, ali se igralo koncepcijski dobro, lopta je išla brže, prebacivalo se sa jedne na drugu stranu i to je remetilo odbranu protivnika, što je dovelo do priličnog broja šansi. Nikolić danas - skoro odsutan i sa dosta grešaka. Ponoviću, on MORA potpuno da promeni pristup igri, da vežba šut iz kolena, da ne odigrava šta je unapred odlučio, već da se prilagođava situaciji, a to znači ne šut za koji su svi na stadionu videli da će da usledi, pa mu protivnik s lakoćom napravi blok i propadne šansa, i ne ponašanje - brigo moja pređi na drugoga, jer tako tumačim njegove centaršuteve sa desetak metara, prema gužvi igrača, kad treba da odigra nešto u skladu sa svojim talentom, lažnjak, pravljenje prostora za šut, uočavanje igrača u idealnoj poziciji, a onda tačna lopta njemu, koju niko neće preseći. On, kao tip igrača, treba da uzme Benzemu za uzor, i da odgleda nekoliko snimaka njegovih utakmica. E, to je prilično mnogo kretanja, utrčavanja u prazan prostor i lucidni postupci u šansi - i šut i dodavanje, zavisi od situacije. Tošić danas - posvađan s fudbalom. Zakarić danas - na pravom mestu. Luta po sredini i bokovima i donosi dosta i u defanzivi i u ofanzivi. Zdjelar danas solidan, ali i dalje mislim da bi Đerlek bio pravi za tu poziciju i da bi verovatno najbolja varijanta bila sa Đerlekom, Pantićem, Zakarićem i Jankovićem u sredini (naravno, svaki od tih igrača mora i individualno da trenira i napreduje, da se uoče i vrline i mane, pa da se mane ispravljaju, a vrline potenciraju). Sva ta 4 igrača su jako važna za presing i moraju da ga igraju pametno i disciplinovano, tako da svaki od njih preuzima deo uloge zadnjeg veznog. To može znatno da podigne igru tima, a u našoj ligi, tvrdim, dobili bismo SVE do kraja. Naravno, posle oduzetih lopti - brze akcije, kao protiv Zemuna u prvom, pa još brže, veštije sa samopouzdanjem. Kako sada stvari stoje, od onoga što imamo, najistureniji treba da bude Gomeš, a za sada uz njega da se menjaju Tošić, Ivanović i Nikolić. Naravno da je Tošić najbolji, ali mora potpuno da se vrati.

avatar
Душан Терић
Wednesday, 05.12.2018
22:27

Pa radis li ti nesto sa njima il samo trabunjas? Neznalico

avatar
Fikan
Thursday, 06.12.2018
01:08

Pa šta čovek može da uradi sa ovim našim limitiranim timom?Ovom timu ne bi pomogao ni Pep Gvardiola.Nisam od onih navijača koji kada je teško i kada gubimo kritikuje,ali realno,tim je loše selektiran.Moramo izdržati još ova dva meča,i onda na zimu da se vidi ko ce da dolazi,a ko da odlazi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 05.12.2018
21:59

Zasto sikaniras Tosica? Dobro mu nisi dao da udje u 85. minutu. Sta ti vise covece radis?