Batak i Rastavac uz legendarnog Tozu Veselinovića, ali nije vredelo...

Autor: Milovan Longinov
sreda 09.08.2023.
11:16
Izvor: Sportske.net

Dugi niz je bio tu, ali, mnogo toga je i falilo...

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Milan Rastavac i Radoslav Batak nisu ispunili očekivanja, pa će tako Vojvodina dobiti trećeg trenera posle nešto više od godinu dana u eri Dragoljuba Zbiljića.

Novosađani imaju najveće moguće ambicije, posle katastrofalnog sedmog mesta u sezoni 2021/22, napravljen je iskorak plasmanom u Evropu, ali to nije dovoljno za jedan od najvećih srpskih klubova.

Ono što je ipak zanimljivo jeste činjenica da je Voša sa Rastavcem i Batakom ostvarila jedan istorijski niz - devet meseci i 15 dana bez poraza u prvenstvu na stadionu "Karađorđe".

Poslednji prvenstveni poraz na "Karađorđu", Vojvodina je doživela 20. oktobra 2022. od Crvene zvezde (0:2), tada je na klupi sedeo Mima Rastavac. U nedelju je prekinut taj niz na utakmici sa Partizanom (0:2), a do ovog meča, od Zvezdinog u oktobru, Voša je kao domaćin upisala osam pobeda i dva remija.

Ako pogledamo istoriju Vojvodine, najduži niz bez poraza ima legendarni Todor Veselinović. On nije poražen 21 mesec i 11 dana, od  od 17. avgusta 1974, kada je preuzeo ekipu, do 6. maja 1976. godine. Tada je Vojvodina, u 33. kolu, na svom terenu doživela poraz od zagrebačkog Dinama rezultatom 0:1. U tom razdoblju novosadski crveno-beli su na svom terenu odigrali ukupno 35 zvaničnih utakmica i imali skor od 24 pobede i 11 nerešenih utakmica.

Klupski rekord Voša je postavila takođe u tom periodu, ali niz je počeo i pre dolaska Toze Veselinovića. Od 28 aprila 1974. godine kada je poražena od Partizana 0:2, do pomenute utakmice sa Dinamom 6. maja 1976. godine, što je period od 24 meseca i osam dana. U tom razdoblju na "Karađorđu" je odigrano 37 utakmica, uz 25 pobeda i 12 nerešenih mečeva. 

Nakon četiri poraza na otvaranju sezone, Voša je bila primorana da pronađe novo rešenje. Spekuliše se da bi to mogao da bude Ljubiša Tumbaković, ali iz naših izvora saznajemo da bivši selektor Srbije više nije opcija na "Karađorđu". 

Novog trenera bez dileme čeka težak zadatak i ujedno veliki izazov da zadovolji ambicije neke nove Vojvodine. Borba za top 3 i dalje je cilj "stare dame", a sa startnih -6, svaka utakmica od sada je novo finale. 

Da li će novi trener uspeti da od "Karađorđa" opet napravi neosvojivu tvrđavu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke