Batak: "Prvo poluvreme loše, moramo biti zadovoljni bodom"

Autor: Milovan Longinov
petak 07.04.2023.
20:05
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Voša ne može da bude nezadovoljna bodom u 90. minutu.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Trener Vojvodine Radoslav Batak smatra da je bolja igra u drugom poluvremenu doprinela da njegov tim osvoji bod u derbiju sa TSC-om.

Fudbaleri „stare dame“ remizirali su danas u Bačkoj Topoli rezultatom 1:1, a Batak je posebno istakao promenu u igri svoje ekipe u drugom poluvremenu.

"Nisam zadovoljan igrom u prvom poluvremenu, kasnili smo sa izlaskom na loptu, kasnili smo sa odlukama. Znali smo koliko je TSC opasan, ali mi smo u drugom poluvremenu zaigrali bolje. Energetski smo delovali bolje, ali generalno moramo i možemo bolje. Sve čestitke mom kolegi na odličnoj igri, a mi na kraju moramo da budemo zadovoljni ovim bodom", rekao je Batak.

On je objasnio svoje taktičke odluke i pristup igre u prvom i drugom poluvremenu.

"U drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo slobodnije, bez pritiska da li ćemo praviti greške. Tome doprinosi važnost utakmice, činjenica da je derbi, i to stvara pritisak. Naš plan je bio da igramo u presingu 5-3-2, ali u drugom delu smo bili bliži lopti i brži u donošenju odlula. Kada smo se oslobodili, ti isti igrači su bili na terenu i u 60. minutu i bili su mnogo bolji, jer je fudbal stvar tajminga, i zato su važni koncetracija, glava i donošenje pravih odluka", zaključio je Batak.

U narednom kolu Vojvodina u utorak u 16 časova dočekuje Novi Pazar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke