Batakova šok terapija i poker Voše na "Čairu"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 28.02.2023.
17:49
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva pobeda "stare dame".

Sportske.net/Mladen Heleta
Sportske.net/Mladen Heleta

Povezane vesti

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u gostima ekipu niškog Radničkog rezultatom 4:1 u 24. kolu Super lige Srbije. 

Ovo je bio debi za novog trenera Radoslava Bataka, koji je samo dan ranije promovisan na "Karađorđu". 

Nakon dva vezana remija sa Mladosti u Lučanima i Radnikom u Novom Sadu, Vojvodina je danas na "Čairu" potpuno razbila ekipu Nenada Lalatovića, čija se klupa dodatno uzdrmala posle novog poraza. 

Strelci za Vojvodinu bili su Malbašić u devetom iz penala, Zukić u 18. i 58. i Uroš Nikolić u 64. minutu, dok je počasni gol za domaće postigao Belaković u 82. minutu. 

Već u šestom minutu nakon kornera, Vojvodina je imala priliku preko Traorea, a u istoj akciji Savić je vukao Vitasa, a iz VAR sobe stigao je signal za sudiju Srđana Jovanovića da pregleda situaciju. Glavni arbitgar je procenio da je igrač Radničkog nedozvoljenim potezom oborio štopera Vojvodine i pokazao na belu tačku, a odgovornost je preuzeo Malbašić koji je šutirao po sredini za 0:1.

Radnički je mogao da izjednači već u 14. minutu, Vitasov pokušaj dodavanja presekao je Mićin, izašao sam na Carevića, ali je golman Voše nogama intervenisao i sačuvao mrežu.

Četiri minuta kasnije, Vojvodina je postigla i drugi pogodak. Čumić je centrirao sa desnog boka, Nemanja Nikolić nije uspeo najbolje da zahvati loptu, na drugoj stativi je sačekao Zukić i udarcem pod prečku pogodio za 0:2.

Radnički je prvi put ozbiljnije pripretio od one Mićinove šanse u 37. minutu kada je Belakovićev udarac iskosa sa desne strane odbranio Carević, a potom i minut kasnije njegov pokušaj glavom izblokirao Traore, pa je rezultat na poluvremenu ostao nepromenjen - 0:2.

Vojvodina je u 58. minutu zasluženo došla do trećeg gola. Uroš Nikolić je proigrao Simića na ivici šesnaesterca, ovaj nesebično prosledio loptu do Zukića koji postiže svoj drugi pogodak na meču za 0:3. 

Samo šest minuta kasnije, Voša je stigla do četvrtog gola preko Uroša Nikolića. Simić je posle kontre ušao u sredinu sa levog boka, njegov udarac je izblokiran, ali je lopta došla pravo do Nikolića, koji je zalomio svog čuvara i pogodio dalji ugao za 0:4. Nakon četvrtog gola u mreži svoje ekipe, Nenad Lalatović kao da je odustao od ove utakmice, pošto se povukao na klupu i više nije toliko aktivno učestvovao kraj aut linije. 

Radnički je u 82. minutu uspeo da dođe do počasnog pogotka, Petrov je šutirao, Carević na kratko odbio loptu do Belakovića koji je pogodio prazan ugao za 1:4. 

Vojvodina je tako na pravi način reagovala na tri remija u prva četiri kola drugog dela prvenstva i sada je očekuje novo gostovanje, ekipi Voždovca, dok su Nišlije u velikom problemu, jer je Radnički je vezao četvrti meč bez trijumfa i sada je 12. sa 22 boda. Voša je makar privremeno preskočila Novi Pazar i zauzima petu poziciju i nastavlja da pritiska TSC i Čukarički. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke