Batica strepi, Partizan bi mogao desetkovan na derbi!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.02.2019.
12:35
Izvor: Sportske.net

Velikih problema mogao bi da ima Zoran Mirković na "večitom" derbiju ako njegovi igrači ne povedu računa u narednom meču. Vladan Milojević ne mora da razmišlja o suspenzijama.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Juče su fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali prve takmičarske mečeve u 2019. godini i tako nastavili borbu za titulu prvaka Srbije.

Obe ekipe odigraće još po jedan meč do 159. "večitog" derbija koji je zakazan za 2. mart.

To znači da će na sledećoj utakmici igrači Crvene zvezde i Partizana kojima prete suspenzije morati da budu posebno oprezni kako im se ne bi dogodilo da propuste "najveću fudbalsku svetkovinu".

Suspenzija preti svim onim igračima koji su kolo pre "večitog" derbija sakupili po tri javne opomene, jer bi u utakmici koja prethodi duelu na stadionu "Rajko Mitić" mogli da zarade četvrti žuti karton u sezoni i tako ostanu bez prava nastupa na "večitom" derbiju.

Jasno, pravo nastupa na "večitom" derbiju ne bi imao ni igrač koji na prethodnoj utakmici zaradi dve javne opomene ili direktan crveni karton, ali to svakako nije nepoznanica ljubiteljima fudbala.

Na osnovu protokola sa utakmica koji se mogu naći na sajtu Super lige Srbije, sabrali smo javne opomene svih igrača Crvene zvezde i Partizana od početka sezone i zaključili ko će u 23. kolu morati da bude posebno oprezan.

U redovima aktuelnog šampiona situacija je "ružičasta" jer SAMO Srđan Babić ima tri javne opomene, pa bi u slučaju dobijenog žutog kartona na gostovanju Radniku morao da propusti 159. "večiti" derbi.

Po dve javne opomene u Crvenoj zvezdi imaju petorica fudbalera, a u pitanju su Marko Gobeljić, Dušan Jovančić, Branko Jovičić, Vujadin Savić i Filip Stojković.

Danilo Grujic Partizan

Dijametralno suprotnu situaciju imamo na drugoj strani Topčiderskog brda. Uoči duela sa Proleterom u Humskoj u timu Zorana Mirkovića petorica važnih igrača sakupili su po tri javne opomene.

Ukoliko u narednom kolu "požute", pravo nastupa na 159. "večitom" derbiju neće imati golman Vladimir Stojković, Mark Valijente, Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar i Goran Zakarić!

Kao što možete da vidite, radi se o jako važnim pojedincima čije bi odsustvo sa terena u "večitom" derbiju imalo ogroman uticaj na igru Partizana. Zbog toga će pomenuta petorica morati da budu posebno oprezna u duelu sa Proleterom, a može biti da će Zoran Mirković nekoga ostaviti na klupi ili van protokola kako bi smanjio rizik.

Suspenzija sa prve naredne utakmice dobija se u situacijama kada igrač sakupi četiri javne opomene u šampionatu, a zatim nakon šeste, osme, desete i tako dalje.

U sledećem kolu Crvena zvezda gostuje Radniku u Surdulici, dok će Partizan ugostiti Proleter. "Večiti" derbi igra se 2. marta na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Milos Gulic
Monday, 18.02.2019
00:52

Sada ce im nakon debakla na Marakani izgovor biti nisu bilu u najjace sastavu hahahah.

avatar
pfc
Monday, 18.02.2019
12:50

Polako sa debakl.

avatar
magister
Sunday, 17.02.2019
18:19

Treba igrati svaku utakmicu s najboljima, a igrača ima dovoljno da se pokrije svaka pozicija za slučaj kartona ili povrede. Recimo da svi ovi dobiju kartone, a da se baš insistira na 4 2 2 2, igrali bi: Kljajić - Enake, Miletić, Marković, Šehović - Smiljanić, Đerlek - Tošić, Ivanović (Stevanović, Musa) - Gomeš, Nikolić. Nije da sam pristalica ni ovog koncepta ni takve selekcije, samo komentarišem mogućnosti...

avatar
Аполо
Sunday, 17.02.2019
16:35

Milojevic ima dovoljno igraca da moze iskombinovati sastav pre samog derbija kako bi izbegao potencijalne suspenzije igraca. Ionako su bili vredni u prelaznom roku i treba sve te igraci ubaciti u masineriju.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.02.2019
16:02

Naravno da zvezda nema problema sa kartonima kada im sudije opraštaju kartone. Juče dva žuta Milunoviću oproštena, drugi u 35. minutu. Partizanovim igračima se daju žuti kartoni i kada to ne zasluže.

avatar
NemanjaVidic No1.
Sunday, 17.02.2019
19:03

kme kme kme,kme kme kme

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 17.02.2019
20:21

Vrati se tamo gde te razumeju :D

avatar
Dante Hell
Sunday, 17.02.2019
15:00

Desetkovan ili ne, očekuje ih debakl...

avatar
pfc
Monday, 18.02.2019
12:57

Kao i sinoc u basketu. Pollako.drug derbi je to. Jeste da ste mnogo jaci ali...

avatar
skoneee????
Sunday, 17.02.2019
14:24

Desetkovani ili ne . .oni su nasiii . .😈😈😈😈😈

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.02.2019
13:53

Kljajic/Popovic- Enake, Miletic, Markovic, Sehovic- Tosic, Scekic/Smiljanic (ako A.S. bas i dobije zuti, sta da se radi), Kosovic, Kokir- Gomes, Nikolic.