Baždar se razigrao, Natho se raspucao, Partizan opet pobedio - Duljaj na slatkim mukama pred derbi!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.03.2024.
20:24
Izvor: Sportske.net

Crno-beli u prvom poluvremenu rešili pitanje pobednika.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana ponovo su se vratili na čelo superligaške tabele, pošto su večeras pred zvanično 7.256 gledalaca na stadionu u Humskoj savladali ekipu Železničara iz Pančeva sa 3:1. Među gledaocima su bili i košarkaši Partizana koji su iz lože bodrili Duljajev tim i burno su slavili golove.

Crno-beli uoči 172. večitog derbija koji se igra u sledećem kolu, opet imaju bod prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu koja je ranije danas slavila u Bačkoj Topoli protiv TSC-a sa 3:1.

Trener Partizana Igor Duljaj večeras nije mogao da računa na kapitena Svetozara Markovića zbog povrede, ali u tim su se vratili najbolji strelac Mateuš Saldanja koji se oporavio od povrede i ''odbegli'' Ksander Severina. Njih dvojica su priliku da zaigraju dobili u drugom poluvremenu, a prvih 45 minuta su obeležili Samed Baždar i Bibars Natho.

Partizan je od samog starta stavio do znanja da je rešen da što pre nađe put do mreže, pretili su Baždar i Goh, a već u sedmom minutu golman Mijatović je savladan.

Akcija Partizana je tekla po desnoj strani, Kalulu je centreirao za Baždara koji sa desetak metara odlično reaguje i udarcem glavom šalje loptu u mrežu - 1:0. Golove pogledajte OVDE.

Par minuta kasnije Goh je bio u idealnoj situaciji, obišao je i golmana, ali je pogodio svog saigrača Stojkovića i ta prilika je propala.

Od tog trenutka je usledio period bolje igre Železničara koji je u 20. minutu stigao do izjednačenja golom Stefana Hajdina, na asistenciju Kneževića - 1:1.

Nedugo zatim je moglo da dođe do potpunog preokreta, kada je posle centaršuta sa leve strane, Lazar Romanić uputio udarac glavom, ali je lopta završila tik pored desne stative gola golmana Miloša Krunića.

Tada su crno-beli ponovo zaigrali bolje i relativno brzo došli do ubedljive prednosti.


Prvo je u 29. minutu posle centaršuta Zahida sa desne strane Baždar spustio loptu za Natha koji pogađa mrežu za 2:1, a samo pet minuta kasnije odlični Baždar je iznudio i jedanaesterac za Partizan koji je Natho pretvorio u gol za konanih 3:1.

Taj penal je dosuđen tek posle VAR provere i odgledanog snimka od strane sudije Danila Nikolića.

Finiš prvog dela igre opet je pripao gostima, ali Romanić još jednu priliku nije uspeo da iskoristi.

U nastavku je bilo još prilika na obe strane, ali se igralo u znatno mirnijem ritmu.

U 87. minutu je malo nedostajalo da gosti dođu do drugog gola, ali je Đorđevićev udarac iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane zaustavila stativa, pa je izostala drama u finišu poput one u Surdulici prošlog vikenda.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke