Belgijanci priznali odluku FIFA: "Mile Svilar ne može da brani za nas!"

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 14.03.2024.
10:59
Izvor: Sportske.net

Najnovija informacija iz Belgije.

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Golman Rome Mile Svilar nedavno je odlučio da odbije poziv reprezentacije Srbije kako bi promenio sportsko državljanstvo i zaigrao za zemlju rođenja Belgiju.

Iako je Svilar odigrao prijateljski meč za Srbiju protiv Katara, Belgijanci su smatrali da je moguće da Svilar zaigra za njihovu selekciju, ali čini se da to neće biti moguće.

Belgijski medij  "Nieuwsblad Sport" objavio je informaciju da Svilar ne može da igra za reprezentaciju Belgije, te da je takva odluka stigla od FIFA.

Ovo je otkrio selektor Belgije Domeniko Tedesko koji je želeo da priključi 24-godišnjeg golmana svom timu već u predstojećem periodu.

"Svilara nisam pozvao jer jednostavno ne može da igra za nas. FIFA i stručnjaci za sportsko pravo su nam pojasnili da on ne može da promeni federaciju", rekao je Tedesko, prenosi "Nieuwsblad Sport".

Mile Svilar je pravo otkrovenje u ekipi Rome, a veliki prostor da pokaže svoj kvalitet dobio je od strane novog trenera Danijelea De Rosija koji mu je, nakon što ga je Žoze Murinjo puštao u Ligi Evrope, dao priliku i u Seriji A, pa je odličnim odbranama brzo postao i prvi izbor među stativama.

Reprezentacija Srbije u ovom trenutku ima žestoku konkurenciju za poziciju golmana koju za sada drži Vanja Milinković Savić, ali pored Mileta Svilara tu je i Predrag Rajković, kao i sada već standardni golman Čelsija Đorđe Petrović.

Videćemo kako će FSS reagovati posle informacija iz Belgije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke