Belgijanci silno žele vezistu Zvezde, srpski šampion se opire

Autor: Nemanja Janošev
petak 11.06.2021.
11:48
Izvor: Sportske.net

Ko će bolje proći?

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Uprava Crvene zvezde imaće pune ruke posla ovog leta da napravi tim koji ih može nositi kroz Evropu.

Nedugo pošto je prošla sezona dobila svoj epilog, na zadovoljstvo Crvene zvezde budući da su osvojili duplu krunu i igrali nokaut fazu Lige Evrope, uprava kluba je angažovala Aleksandra Dragovića.

Juče je potpisan ugovor sa jednim od najboljih igrača Aleksandrom Kataijem i u klubu žele da se okosnica ekipe sačuva. To nisu uspeli u slučaju Nemanje Milunovića koji je otišao u Tursku, a opet ćemo pomenuti tu zemlju jer je Aleksandar Pešić kojeg su planirali kao pojačanje u napadu, takođe izabralo odlazak na tu destinaciju.

Zvezdan Terzić je više puta isticao da će razmatrati ponude za svoje mlade fudbalere poput Željka Gavrića, Njegoša Petrovića i Veljka Nikolića. Nakon informacija da je Parma zainteresovana za Gavrića i Nikolića, "zagreva" se i oko Petrovića.

Zvezdu je još ranije kontaktirao Anderleht opipavajući puls u vezi sa Njegošem Petrovićem. Nude milion i po evra, ali srpski šampion traži više, i to milion više. To ne pogoduje Belgijancima koje finansijska situacija u klubu ograničava, ali su i dalje veoma zainteresovani za nekadašnjeg Radovog đaka, javljaju tamošnji mediji.

On je projektovan kao zamena za Alberta Sambi Lokongu, koji je na radaru nekoliko većih evropskih klubova i biće pušten da napravi korak dalje u svojoj karijeri. Njega, navodno, želi Arsenal i procenjuje se na oko 15 miliona evra. Ukoliko se transfer dogodi, deo tog novca trebalo bi da dođe na "Marakanu" u zamenu za Petrovića, a koliko, dva kluba odlučiće pregovorima u nadi da će naći zajednički jezik.

Petrović sa Crvenom zvezdom ima ugovor do 2023. godine i odigrao je čak 47 mečeva ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke