Belorusi pitali Ivanića pred duel sa Zvezdom: '' A ko je Rajko Mitić?''

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.09.2017.
19:07
Izvor: Sportske.net

Brojne detalje morao je tamošnjim novinarma da objašnjava nekadašnji fudbaler Vojvodine, pred dolazak u Beograd na utakmicu sa Crvenom zvezdom.

fcbate.by
fcbate.by

Povezane vesti

U ekipi BATE Borisova, u centru pažnje ovih dana je Mirko Ivanić, s obzirom da je jedan od igrača ovog kluba koji najbolje poznaje Crvenu zvezdu i atmosferu na našem najvećem stadionu.

''Atmosfera je elegantna. Ali, to se mora osetiti, ne može se opisati rečima. Navija se bukvalno tokom čitavog meča. Pravi pakao! Navijači su Zvezdin dvanaesti igrač. Međutim, nema razloga za strah, BATE ima bogato iskustvo u evropskim takmičenjima. Koliko mi je poznato, mnogo puta je morao da igra u takvom ambijentu'', objašnjava Ivanić, a prenosi zvanični kupski sajt BATE Borisova.

A onda je usledilo jedno neočekivano pitanje: ''Uzgred, ko je Rajko Mitić''?

''Eh, to je legenda jugoslovenskog fudbala. On je osvojio mnogo titula sa Crvenom zvezdom i Jugoslavijom u posleratnim godinama, uključujući i dve olimpijske medalje. Nakon završetka karijere bio je trener i selektor'', istakao je Ivanić.

Na ovo pitanje nadovezalo se još jedno - zašto Zvezdin stadion zovu i ''Marakanom''.

''Teško je reći. Nisam razmišljao o tome. Možda što je veliki po kapacitetu, pa podseća na istoimeni brazilski stadon'', odgovorio je Ivanić.


On je takođe naglasio da utakmicu sa Crvenom zvezdom doživljava kao i mnoge druge, kao pravi profesionalac, bez nekih dodatnih emocija, ili psihološkog pritiska.

Očekuje da će ga sa tribina bodriti i roditelji, brat kao i neki od prijatelja.

''Da li ste nekada igrali protiv Zvezde'', bilo je još jedno od neočekivanih pitanja za Ivanića.

''Naravno, više puta. Ne postoji ništa neobično u mojoj situaciji. Ja sam profesionalni fudbaler, a sada je BATE moj klub i za njega igram. Čini mi se da ostalo nije toliko važno, posebno jer nikada nisam igrao za Crvenu zvezdu. Nema razloga za mentalni nemir'', objašnjava Ivanić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja 56
Wednesday, 13.09.2017
20:29

Pitao je Arsenal, pitao je i BATE, ostalo je samo još Keln da pita :D

avatar
Markо Đorđević
Thursday, 14.09.2017
12:17

Ziv si dokaz da su neki kompleksi neizlecivi. :)

avatar
Čeki
Wednesday, 13.09.2017
19:18

Elegancija i pakao ne idu bas zajedno :D

avatar
Iznogoud
Wednesday, 13.09.2017
19:37

Sad imamo elegantnu travu, a pakao je na tribinama :P Ili je mozda mislio kako smo elegantno nodifikovali gasprom naziv :D