Beograd ponovo gleda najbolji evropski fudbal, Zvezda u Ligi šampiona!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 28.08.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije zasluženo eliminisao Bode Glimt posle svega viđenog u 180 minuta fudbala.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige šampiona pošto su u plej-ofu eliminisali ekipu Bodea Glimta.

Posle poraza u gostima od 2:1, "crveno-beli" su u Beogradu pobedili šampiona Norveške rezultatom 2:0 zahvaljujući golovima Bruna Duartea u 26. i Uroša Spajića u 59. minutu meča, te ukupnim rezultatom 3:2 eliminisali Bode.

Klub iz Ljutice Bogdana ostvario je tako novi uspeh plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona po četvrti put u svojoj istoriji.

Izabranici Vladana Milojevića su od samog početka susreta zaigrali veoma konkretno i bili mnogo opasniji od norveškog predstavnika koji je prvo poluvremenu odigrao ispod očekivanog nivoa.

U napadu se posebno istakao Bruno Duarte koji je prvi i priredio opasnu situaciju koju je imao Ivanić čiji šut ipak nije ozbiljnije ugrozio gol Haikina.

Nedugo zatim, svoj dobar šut sa distance oprobao je Hvang kada je sjajno gađao ka golu Bodea, ali je golman rivala lepom intervencijom uspeo da spreči gol.

Ređali su se udarci Zvezde koja je igrala sve ofanzivnije, a takav pristup se "crveno-belima" isplatio u 25. minutu kada je Sjevold oborio Milsona u sopstvenom kaznenom prostoru.

Sudija Masa nije imao dilemu i pokazao je na penal, a siguran sa bele tačke u 26. minutu bio je Bruno Duarte.

Mogla je Zvezda i do drugog gola vrlo ubrzo, Duarte je uputio odličan centaršut ka Olajinki čiji je udarac glavom na kraju završio na prečki, čemu je doprinela i odbrana Haikina.

Do kraja poluvremena, udarcem sa distance pokušao je i Elšnik, ali golman Bodea nije imao problema da zaustavi njegov udarac.

Bodo je na početku drugog dela igre preuzeo terensku inicijativu i imao veći posed lopte, ali bez konkretnijeg opasnog napada što je domaćin sačekao na pravi način da udvostruči svoju prednost.

Imala je Zvezda malo i sreće u 59. minutu jer je Masa dosudio korner za domaćina posle udarca Elšnika, činilo se da je Slovenac poslednji igrao loptom, ali Italijan je mislio drugačije.

Upravo je Elšnik i izveo korner po desnoj strani, a najviši u skoku bio je kapiten Zvezde Uroš Spajić koji je glavom zatresao mrežu Bodea za veliku radost navijača.

Norvežani su od tog trenutka sve karte bacili u napad, a treneri obe ekipe pokušali su da izmenama osveže svoje ekipe.

Puma je zamenio Milsona, dok su nešto kasnije u igru ušli i Endiaje i Dalsio umesto Olajinke i Bruna Duartea, što je donekle promenilo pristup igri "crveno-belih" koji su se u završnici meča okrenuli defanzivnim zadacima.

Posle velike ofanzive Bodea sevnula je kontra nakon koje je Hvang uposlio rezervistu Ilića, međutim Nišlija je sa nekoliko metara uspeo da pogodi pravo u Haikina.

Promene rezultata do kraja nadoknade vremena nije bilo, pa je tako Zvezda večeras ispisala nove lepe stranice klupske istorije plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke