Bez Srba u završnici Lige šampiona, ali sedmorica napadaju evropske trofeje!

Autor: Lazar Nikolić
petak 15.03.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Čudna situacija sa Jan-Karlom Simićem.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Sve smo bliži Evropskom prvenstvu u Nemačkoj na kojem će ovog leta nastupati i reprezentacija Srbije.

Pre toga "orlove" očekuju finalne bitke u klupskom fudbalu, a njih šestorica boriće se za evropske trofeje.

U završnici Lige šampiona Srbija nema predstavnika, ali smo zato zastupljeni u Ligi Evrope i Ligi konferencija, sa dvojicom, odnosnom petoricom predstanivka.

Trofej u drugom po važnosti Uefinom klupskom takmičenju pokušaće da osvoje Milanov napadač Luka Jović i Romin golman Mile Svilar. Upravo će njihovi klubovi odmeriti snage u četvrtfinalu, tako ćemo zasigurno imati jednog predstavnika i u polufinalu.

Zanimljivo, mladi štoper Milana i velika nada srpskog fudbala Jan-Karlo Simić nije registrovan za Ligu Evrope, iako je u italijanskoj Seriji A odigrao četiri utakmice i postigao prvenac u dresu "rosonera".

Četvorica Srba pokušaće da se domognu trofeja u Ligi konferencija. Tandem Živkovića u grčkom PAOK-u koji čine golman Živko i krilni napadač Andrija će nako Dinama iz Zagreba pokušati da eliminišu i belgijski Klub Briž i primaknu se velikom finalu.

Pored njih dvojice, po jednog našeg igrača imamo u Fenerbahčeu, Fiorentini i Lilu.

Kapiten turskog velikana je lider nacionalnog tima Srbije Dušan Tadić, Nikola Milenković je stub odbrane "viole", a Andrej Ilić može biti džoker Lila u odlučujućim bitkama za evropski trofej.

Fenerbahče u četvrtfinalu igra protiv Olimpijakosa, Fiorentina će snage odmeriti sa češkom Viktorijom Plzenj, dok će Lil pokušati da iznenadi Aston Vilu, tako bi svi srpski interancionalci potencijalno mogli da se plasiraju u polufinale, a mi dobijemo sigurnog osvajača Lige konferencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke