Bivša Zvezdina nada analizira Partizanovog rivala - I Sabah ima ''svog Natha''!

Autor: Darko Mitrović
petak 04.08.2023.
22:25
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Detaljno je objasnio odakle će Partizanu pretiti najveća opasnost.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Povezane vesti

Naš nekadašnji ''zlatni orlić'' sa Evropskog prvenstva 2013. i strelac odlučujućeg gola u finalu protiv Francuza Andrija Luković danas ima 28 godina i igra u Azerbejdžanu za tamošnju Ziru.

Svojevremeno je bio i Zvezdina nada, a ''Marakanu'' je napustio 2018. godine, kada se preselio u Voždovac. Zatim ga je put vodio u Poljsku, Portugal, a od prošle godine i u Azerbejdžan.

Tamo je odlično upoznao ekipu Sabaha koja će biti rival Partizanu u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija narednog četvrtka.

Sabah postoji samo šest godina i za to vreme je doživeo veliki uspon, a ovog leta prvi put nastupa na evropskoj sceni. U prethodnoj rundi takmičenja je upisao dve pobede nad RFS-om iz Rige i uopšte nije rival za potcenjivanje.

To potvrđuju i Lukovićeve reči u razgovoru za ''Informer'' na tu temu.

''Sabah je klub koji napreduje neverovatno brzo, imaju fenomenalne rezultate poslednjih godinu dana. Bili su drugi u ovdašnjem šampionatu i 'pretili' su Karabagu sve vreme, iako se znalo da će velikan iz ove zemlje na kraju biti prvi. Bili su nezgodan rival svima, imaju dobar stadion, ulažu mnogo, dovode sjajne igrače'', počeo je Luković.

Ipak, ovog leta su ostali bez najboljeg igrača.

''Prema mom mišljenu slabiji su u odnosu na prošlu godinu, jer im fali najbolji igrač, Ukrajinac Oleksi Kašćuk, koji je 16 puta bio strelac a imao je gotovo isto toliko asisetencija. Bio je na pozajmiici iz Šahtjora, nosio je tim, a nakon njegovog odlaska doveli su neke nove igrače. Međutim, za sada svi koji igraju su oni koji su bili tu i prošle godine'', objašnjava Luković.

Od pojedinaca iz aktuelnog sastava, posebno je izdvojio levog beka Letića, napadače Mikelsa, Apiju i Volkova, a pogotovo vezistu Isaeva.

''Najbolji pojedinac je bez sumnje Aleskej Isaev, momak koji ima azerbejdžanske paprire i igra za njihovu reprezentaciju, ali je Rus. On je tip igrača poput Natha i zanči timu kao i Izraelac crno-belima! Sve kreće od njega, nije nešto brz, niti jak fizički, ali je sa loptom sjajan i uvek ima dobro rešenje, vidi unapred, zavlači dobro, ima šut sa distance i mozak je tima''

Bez obzira na sve, Partizanu daje ulogu favorita.

''Protiv Partizana je pitanje šta će i kako biti. Bilo kako bilo, mislim da su crno-beli favoriti, veći je klub naš predstavnik i veće ime, publiku će imati u drugoj utakmici u Beogradu, međutim Sabah ima kvalitet i neka niko ne sumnja u to i ne misli da će 'parnom valjku' biti lagano'', zaključio je Luković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke