Bivši sudija iznenađen ''čudnim ponašanjem'' Pavkova: ''Na šta ono liči!?''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.04.2022.
18:26
Izvor: Sportske.net, RTS

Zanimljivo viđenje nekadašnjeg sudije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Od 167. večitog derbija se mnogo očekivalo, ali ono što su Crvena zvezda i Partizan pokazali u subotu razočaralo je navijače oba tima, iako konačnih 0:0 odgovara Zvezdi u trci za titulu.

Svoje viđenje derbija je u razgovoru za Radio Beograd dao i nekadašnji sudija Rade Đurović, sa akcentom na arbitražu Srđana Jovanovića čije je izuzeće Zvezda zahtevala pre utakmice, ali je on po opštoj oceni odlično obavio posao.

Sa tom ocenom se i Đurović slaže.

''Jovanović je sasvim dobro odradio posao. Sami akteri na terenu nisu nudili probleme sudiji. Inače, incidentne situacije stižu sa klupe dok traje utakmica, kao i pre i posle utakmice iz kancelarija protivnika. Juče su imali samo jednu složenu situaciju, koju je jako brzo razrešila ekipa sudija iz VAR sobe'', izjavio je Đurović.

Ipak, Đurović ima jednu dilemu, da li je Pavkov zaslužio i drugi žuti karton.

''U početku susreta, arbitar Jovanović je dozvolio malo grublju igru i sa odmicanjem vremena uspostavio je ujednačen kriterijum. Na kontu oba tima našlo se ukupno osam žutih kartona po završetku utakmice, šest je pokazano Crvenoj zvezdi, dva Partizanu.

Pavkov je imao nekoliko grubljih startova posle dobijenog žutog kartona i objektivno je možda i zaslužio drugu javnu opomenu, samim tim i isključenje, ali je Jovanović izdržao da se ne maši za crveni karton i pošalje ga ranije na tuširanje'', istakao je Đurović i dodao da mu je ponašanje Pavkova na terenu bilo čudno.


"Razgovarao sam sa sinom koji je posmatrao utakmicu sa tribina. Konstatovali smo da je ponašanje Pavkova bilo jako, jako čudno! Na šta ono liči ono njegovo ponašanje, da svesno idete da načinite prekršaj nad protivnikom? Stekao sam utisak o revoltu, ali nisam shvatio prema kome. Prema protviničkom igraču ili prema klubu što nije bio starter? U bilo kojoj drugoj situaciji, (van večitog derbija), mislim da bi dobio isklučenje'', konstatovao je Đurović.

Kada je sama utakmica u pitanju, Đurović je izneo zanimljivu paralelu sa - treningom Formule 1.

''To mi liči na treninge Formule 1 u petak i subotu, čiji rezultati odlučuju početne pozicije za trku koja se odvija u nedelju. Evidentan je pritisak. Bilo im je važno samo da ne izgube! Kao da su želeli da zadovolje sportsku javnost nerešenim rezultatom'', istakao je Đurović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke