Bivši trener Novog Pazara u stručnom štabu bosanske reprezentacije

Autor: Boris Jovanović
sreda 22.03.2023.
08:31
Izvor: Sportske.net

Veliki korak u karijeri

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je prvi trening nakon okupljanja u Zenici, a u međuvremenu stručni štab dobio je novo ime.

Doskorašnji prvi pomoćni trener FK Novi Pazar, Đorđe Jorović priključen je stručnom štabu A reprezentacije Bosne i Hercegovine kao prvi analitičar u ekipi selektora Faruka Hadzibegića. 

Poslednji angažman imao je upravo u FK Novi Pazar i bio jedan zaslužnijih za postignute rezultate FK Novi Pazar u prvom delu sezone, kada je naš klub stigao do nestvarne serije od sedam uzastopnih pobeda u Superligi Srbije i u jednom trenutku se našao na prvom mestu na tabeli. Jorović je ranije bio u stručnom štabu Voždovca, Mađarskoj i Kataru.

Bosanci kreću u novi kvalifikacioni ciklus sa novim selektorom, fudbalskom legendom Hadžibegićem koji je kao trener radio u Španiji, Francuskoj, Alžiru, bio selektor Crne Gore kao i Bosne još pred kraj prošlog veka.

U prvom kvalifikacionom prozoru Bosna dočekuje Island sutra u svojoj "tvrđavi" u Zenici, a u nedelju će gostovati u Slovačkoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke